ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 6 πιο βρόμικα μέρη που ίσως επισκέπτεστε καθημερινά!

Σίγουρα όλοι, σε γενικές γραμμές, γνωρίζουμε τα μέρη όπου εντοπίζονται τα περισσότερα μικρόβια, αποτελώντας κίνδυνο για την υγεία μας.
Τα 6 πιο βρόμικα μέρη που ίσως επισκέπτεστε καθημερινά!

Σίγουρα όλοι, σε γενικές γραμμές, γνωρίζουμε τα μέρη όπου εντοπίζονται τα περισσότερα μικρόβια, αποτελώντας κίνδυνο για την υγεία μας.

Δείτε αναλυτικά τις 6 αναμφισβήτητες εστίες μικροβίων, τις οποίες ίσως επισκέπτεστε ακόμη και σε καθημερινή βάση!

Γραφείο

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, σε ένα κοινό γραφείο εργασίας εντοπίζονται περισσότερα βακτήρια από όσα μπορεί να βρει κανείς στο κάθισμα της λεκάνης μιας συνηθισμένης τουαλέτας. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι καθαρίζετε τακτικά τη συσκευή του τηλεφώνου, το πληκτρολόγιο και γενικότερα τα αντικείμενα με τα οποία έρχεστε συνεχώς σε επαφή.

Παράλληλα, μία μη αναμενόμενη εστία μικροβίων είναι και η πόρτα του ψυγείου της δουλειάς. Σκεφτείτε πόσοι από τους συναδέλφους σας πιάνουν κάθε μεσημέρι τη λαβή και πόσα μικρόβια «αφήνουν» πάνω της, πριν πάτε να πάρετε το φαγητό σας.

Δημόσιες τουαλέτες

Δεν είναι αυτό που φαντάζεστε το πιο βρώμικο σημείο, αλλά ο νιπτήρας που πλένουμε τα χέρια μας. Η συνεχής υγρασία στο σημείο, ευνοεί την επιβίωση και ανάπτυξη μικροβίων και μικροοργανισμών.

Τράπεζα

Αν σκεφτείτε απλά πως το 95% των ατόμων πλένουν λανθασμένα τα χέρια τους, τότε δεν είναι παράλογο να θεωρήσετε πως τα χρήματα, που είναι κάτι που αλλάζει πολλά χέρια, είναι φορείς μυριάδων μικροβίων και βακτηρίων. Να θυμάστε, επίσης, πως σε κάθε ένα από τα κουμπιά του ΑΤΜ, «ζουν» πάνω από 1.200 μικρόβια, ενώ κάθε χαρτονόμισμα φέρει τουλάχιστον 26.000 βακτήρια.

Σούπερ μάρκετ

Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το καροτσάκι, θυμηθείτε να καθαρίσετε τη λαβή με αντισηπτικό μαντηλάκι. Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα έχει καθαριστεί ποτέ από τα μικρόβια που έχουν αφήσει νωρίτερα οι χιλιάδες πελάτες που το έχουν χρησιμοποιήσει πριν από εσάς.

Ξενοδοχεία

Αν πάρετε ένα μικροσκόπιο και εξετάσετε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και τους διακόπτες για το φως, τότε ίσως και να «πανικοβληθείτε» από τον αριθμό των μικροβίων και βακτηρίων.


Γυμναστήριο

Σύμφωνα με έρευνες, στο 63% του εξοπλισμού ενός γυμναστηρίου βρίσκονται ιοί που συχνά ευθύνονται για την εκδήλωση ιώσεων και κρυολογήματος, με το μεγαλύτερο ποσοστό να εντοπίζεται στα βάρη. Παράλληλα, τα γάντια άρσης βαρών και οι λαβές των μηχανημάτων που καλύπτονται με πλαστικό είναι πιο πιθανό να «φιλοξενούν» σταφυλόκοκκο.