ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οκτώ σημάδια ότι σας λείπει βιταμίνη D

Τα πλεονεκτήματα της βιταμίνης D έχουν υπογραμμιστεί από δεκάδες έρευνες. Δυνατά κόκαλα, καλύτερη διάθεση και συνδρομή στην απώλεια βάρους έχουν βρεθεί ότι σχετίζονται άμεσα με τα επίπεδά της στον οργανισμό μας.
Οκτώ σημάδια ότι σας λείπει βιταμίνη D

Τα πλεονεκτήματα της βιταμίνης D έχουν υπογραμμιστεί από δεκάδες έρευνες. Δυνατά κόκαλα, καλύτερη διάθεση και συνδρομή στην απώλεια βάρους έχουν βρεθεί ότι σχετίζονται άμεσα με τα επίπεδά της στον οργανισμό μας.

Μάθετε με τα παρακάτω σημάδια, πώς να αναγνωρίσετε ότι ο οργανισμός σας έχει έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης:

Αδυναμία στους μύες

Η μειωμένη μυϊκή μάζα μπορεί να είναι αποτέλεσμα έλλειψης σε βιταμίνη D στον μυϊκό και νευρικό ιστό, σύμφωνα με την γιατρό Kimberly Mueller, ιδιοκτήτρια του Fuel Factor Nutrition Coaching.

Κακή ψυχολογική διάθεση

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Κλινικής Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού, οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να βιώσουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Αυξημένη ευαισθησία στον πόνο

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D έχει συνδεθεί επιστημονικά με χρόνιους πόνους.

Κατάγματα κόπωσης

Η βιταμίνη D βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη των οστών και ταυτόχρονα η έλλειψή της τα αποδυναμώνει, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ενός κατάγματος κοπώσεως. Υπάρχουν μάλιστα ιατρικές μελέτες που έχουν δείξει ακόμα και 50% μεγαλύτερη πιθανότητα ενός τέτοιου κατάγματος αν έχετε έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Υψηλή πίεση

Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς, βοηθώντας τη κυρίως να ελέγχει την πίεση του αίματος. Αν έχετε υψηλή πίεση, ίσως ένας από τους λόγους να αφορά και την έλλειψη βιταμίνης D.

Έντονη υπνηλία

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 στην επιθεώρηση Clinical Sleep Medicine, βρέθηκε ότι χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D οδήγησαν σε ορισμένες περιπτώσεις σε έντονη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είστε πολύ νευρικοί ή ευέξαπτοι;

Προτού το αποδώσετε στην οικονομική κρίση ή στην περίοδό σας, σκεφτείτε ότι η βιταμίνη D επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλό σας. Η σεροτονίνη έχει άμεση σχέση με την διάθεσή σας.

Μειωμένες αντοχές

Ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι η μειωμένη αντοχή σε γυμναστικές ασκήσεις και άλλες αθλητικές δραστηριότητες σχετίζεται με την επάρκεια του οργανισμού σε βιταμίνη D.

Διαβάστε επίσης:

Τι λείπει από τη διατροφή και σπάνε εύκολα τα νύχια σας


Τι πρέπει να φάμε όταν μας λείπει ενέργεια
Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε όταν μας λείπει ύπνος
Τι να φάτε για να καθυστερήσετε τις άσπρες τρίχες