ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσο καθαρό είναι το tablet σας; Δεν θέλετε να ξέρετε…

Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα γύρω μας κρύβουν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία μας. Βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν ότι το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σας
Πόσο καθαρό είναι το tablet σας; Δεν θέλετε να ξέρετε…

Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα γύρω μας κρύβουν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία μας. Βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν ότι το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σας, απειλούν σοβαρά την υγεία σας.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έκανε η εταιρεία Which? βρέθηκε ότι η συσκευή που ενδεχομένως δεν φεύγει από τα χέρια σας ούτε λεπτό κατά τη διάρκεια της μέρας σας, μπορεί να έχει ακόμα και 300 φορές περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας στο σπίτι σας!

Οι επιστήμονες πήραν δείγμα από συνολικά 30 πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητά τηλέφωνα (smartphones) και ταμπλέτες (tablets).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μία ταμπλέτα είχε 600 μονάδες του βακτηρίου του σταφυλόκοκκου, την ώρα που το καπάκι της τουαλέτας έχει περίπου 20 μονάδες!

Στα κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν περίπου 140 μονάδες και στο πληκτρολόγιο πάνω από 480.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αριθμός και η ποικιλία των βακτηρίων στις συσκευές αυτές μπορεί να προκαλέσουν έμετο, διάρροια, ακόμα και πολύ πιο σοβαρές ασθένειες όπως σαλμονέλα και μόλυνση από το βακτήριο e.coli.