ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρέθηκε ο οδηγός που αναζητούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Υποβάλλεται σε εξετάσεις για MERS

Eντοπίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) o οδηγός ταξί, που μετέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη τον ασθενή που πάσχει από σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη εξαιτίας του κορονοϊού (MERS)
Βρέθηκε ο οδηγός που αναζητούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Υποβάλλεται σε εξετάσεις για MERS

Eντοπίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) o οδηγός ταξί, που μετέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη τον ασθενή που πάσχει από σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη εξαιτίας του κορονοϊού (MERS) και από το πρωί υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον ιό.

Ο ταξιτζής απουσίαζε στην επαρχία για το Πάσχα και είχε κλειστό το κινητό του. Το αισιόδοξο είναι ότι ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής κανένα ύποπτο σύμπτωμα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΕΚΕΠΥ, ο 69χρονος ασθενής μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Η ιχνηλάτηση όλων των επαφών του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από την Αραβική χερσόνησο έως την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Διαβάστε επίσης


Τι είναι ο θανατηφόρος ιός MERS

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος που προσβλήθηκε από MERS