ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσιμη η κατάσταση του ασθενούς που πάσχει από MERS

Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση του 69 χρονου ασθενούς που πάσχει από τον κορονοιό MERS, και ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία».
Κρίσιμη η κατάσταση του ασθενούς που πάσχει από MERS

Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση του 69 χρονου ασθενούς που πάσχει από τον κορονοιό MERS, και ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία».

«Την Δευτέρα περί ώρα 11η πρωϊνή», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Δοικητής του νοσκομείου Δρ. Μιλτιάδης Παπασταματίου, «πραγματοποιήθηκε ιατρικό συμβούλιο για τον ασθενή που πάσχει από βαρύ σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας από τον κοροναϊό MERS». Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση του ασθενούς κρίνεται κρίσιμη.

Εν τω μεταξύ, εντοπίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο οδηγός ταξί, που μετέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη Κερατσινίου τον 69χρονο ασθενή.

Ο οδηγός ταξί υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον ιό και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τον οδηγό ταξί, ο οποίος, κατά πληροφορίες, βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλειστό το κινητό του, παρακολουθούνται και άλλοι 25 άνθρωποι, οι οποίοι συνταξίδεψαν με τον 69χρονο φορέα του ιού.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τους έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα εκδήλωσης του ιού (όπως π.χ. ο υψηλός πυρετός ή η διάρροια), να σπεύσουν αμέσως σε κάποιο νοσοκομείο ή γιατρό.

Τα πρώτα συμπτώματα, συνήθως, κάνουν έξι μέρες έως ότου εκδηλωθούν και να υπάρξει μια πρώτη κλινική εικόνα.


Διαβάστε ακόμη:

Βρέθηκε ο οδηγός που αναζητούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Υποβάλλεται σε εξετάσεις για MERS

Τι είναι ο θανατηφόρος ιός MERS