ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2.000 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας

Πραγματικότητα θα είναι το προσεχές διάστημα, 2.000 προσλήψεις στην υγεία- οι οποίες θα αφορούν κυρίως άτομα σε ΜΕΘ- καθώς το Συμβούλιο Κυβερνητικής μεταρρύθμισης, έδωσε τελικά το πράσινο φως για την έγκριση των θέσεων αυτών
2.000 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας

Πραγματικότητα θα είναι το προσεχές διάστημα, 2.000 προσλήψεις στην υγεία- οι οποίες θα αφορούν κυρίως άτομα σε ΜΕΘ- καθώς το Συμβούλιο Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης, έδωσε τελικά το πράσινο φως για την έγκριση των θέσεων αυτών.


Οι συγκεκριμένες θέσεις εντάσσονται σε έναν συνολικό αριθμό 14.165 προσλήψεων, οι οποίες θα γίνουν εντός του 2014 σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου.
Ειδικότερα, οι μισές περίπου προχωρούν άμεσα και οι 2.139 αφορούν το υπουργείο Οικονομικών, οι 2.000 την Υγεία, οι 1.439 το υπουργείο Εργασίας, οι 1.120 το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι 1.119 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Μάλιστα το προσεχές διάστημα, οι προκηρύξεις για τον κλάδο της υγείας, αναμένεται τα σταλούν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) οι οποίες θα αφορούν κυρίως την κάλυψη των κενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


Να σημειωθεί, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καλυφθούν οι κενές θέσεις που έχουν προκύψει με τις συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο, με αναλογία 1 πρόσληψη για 5 συνταξιοδοτήσεις.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στον Αντένα για τις προσλήψεις, τόνισε ότι εντός του 2014 αναμένεται να προσληφθούν στον χώρο της υγείας γύρω στα 2.500 άτομα. Μεταξύ αυτών, 470 μόνιμοι γιατροί, αναμένονται άλλοι 500, 900 επικουρικοί που θα συνδράμουν τις Μονάδες του ΠΕΔΥ, επιπλέον 600 επικουρικοί και 400 νοσηλευτές από το υπουργείο Παιδείας. Βεβαίως ο κ. Γεωργιάδης δεν λέει κουβέντα για τις Μονάδες Υγείας και τα πρώην Πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ, τα οποία λειτουργούν με τους μισούς γιατρούς ενώ και η διαθεσιμότητα κινητικότητα, έχει στερήσει βασικές ειδικότητες από το ΕΣΥ σε βάρος των ασθενών και των ασφαλισμένων.