ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτο: Έφαγε τον πλακούντα της γυναίκας του!

Η ιδέα του να τρώει κανείς ανθρώπινη σάρκα είναι αποκρουστική και αδιανόητη για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά ένας νέος πατέρας από τη Μ. Βρετανία έφαγε τον πλακούντα της συζύγου του, που μόλις είχε γεννήσει το παιδί τους
Απίστευτο: Έφαγε τον πλακούντα της γυναίκας του!

Η ιδέα του να τρώει κανείς ανθρώπινη σάρκα είναι αποκρουστική και αδιανόητη για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά ένας νέος πατέρας από τη Μ. Βρετανία έφαγε τον πλακούντα της συζύγου του, που μόλις είχε γεννήσει το παιδί τους, και μάλιστα τον έφαγε με δύο τρόπους: έφτιαξε ένα smoothie και ένα taco!

Όλα αυτά τα έκανε ο Nick Baines, ο οποίος είναι συγγραφέας με θέμα το καλό φαγητό (!) και τα ταξίδια. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πήρε την απόφαση αυτή, επειδή ήθελε να δει πώς είναι η γεύση του πλακούντα. Ωστόσο, παραδέχεται ότι η όλη ιδέα έγινε μάλλον λιγότερο ελκυστική όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πλακούντα που μόλις είχε αφαιρεθεί από την σύζυγό του και με την έκδηλη αμηχανία στα μάτια της μαίας.

Αποκάλυψε επίσης ότι το συζητούσε με τη γυναίκα του από την πρώτη στιγμή που έμαθαν ότι περίμεναν παιδί.

Όπως δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, η... επαγγελματική του άποψη για το taco με τον μαγειρεμένο πλακούντα είναι πως ήταν πολύ νόστιμο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το smoothie που έφτιαξε με κομμάτι ωμού πλακούντα και μπανάνα. Αυτό, είπε, δεν του άρεσε καθόλου...

Η πλακουντοφαγία είναι υπαρκτή

Η πλακουντοφαγία δεν είναι κάτι τόσο πρωτότυπο, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται αυτό. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή για τις γυναίκες που ολοκληρώνουν την γέννα τους.

Μερικές μητέρες τρώνε τους πλακούντες τους με την ελπίδα να αποκομίσουν οφέλη για την υγεία τους, όπως η καταπολέμηση της επιλόχειας κατάθλιψης και η καλύτερη ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

Υπάρχει μάλιστα η επιλογή να πληρώσουν για να μετατρέψουν τους πλακούντες τους σε μικρά χάπια που μπορούν να ληφθούν για χρόνια μετά τη γέννηση.

Οι εταιρείες που κάνουν αυτά τα χάπια, τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι γεμάτα από θρεπτικά συστατικά και ορμόνες, πιστεύεται ότι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και την ενίσχυση της σύνδεσης μητέρας-παιδιού.

Ωστόσο, οι επικριτές της πλακεντοφαγίας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η κατανάλωση του πλακούντα προσφέρει κάποια οφέλη για την υγεία και ότι αντίθετα μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις. Το μόνο πράγμα που υποστηρίζουν με βεβαιότητα είναι ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η κατανάλωση του πλακούντα είναι ωφέλιμη.

Διαβάστε επίσης:

Φτιάχνει κορνίζες από …πλακούντα!