ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι μονοσυνταξιούχοι υγειονομικοί εξαιρούνται από τις περικοπές

Τη δέσμευση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, απέσπασαν οι εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών, ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση  ώστε να εξαιρεθεί ο κλάδος των μονοσυνταξιούχων από τις περικοπές των συντάξεων.
Οι μονοσυνταξιούχοι υγειονομικοί εξαιρούνται από τις περικοπές

Τη δέσμευση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, απέσπασαν οι εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών, ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξαιρεθεί ο κλάδος των μονοσυνταξιούχων από τις περικοπές των συντάξεων.


Στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των υγειονομικών φορέων, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκου, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανασίου Κατσίκη, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη και των Συνταξιούχων Υγειονομικών κ. Χρήστου Καραπάνου, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση, τονίστηκε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μονοσυνταξιούχοι υγειονομικοί.


Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέφεραν ότι «το πρόβλημα των μονοσυνταξιούχων υγειονομικών όσον αφορά τις συντάξεις, οι οποίες έχουν περικοπεί και το ποσό της σύνταξης μονοσυνταξιούχων πέραν της κυρίας σύνταξης που αντιστοιχεί στο 50%, δεν περιλαμβάνεται ούτε στις κύριες, ούτε στις επικουρικές συντάξεις. Είναι αμιγείς εισφορές και η περικοπή που έχει συντελεστεί είναι άδικη, αλλά και επηρεάζει και την βιωσιμότητα του Ταμείου, με τη παύση εισφορών προς τον κλάδο και το αίτημα για επιστροφή των χρημάτων, που έχουν μέχρι σήμερα αποδοθεί».


Επίσης, στον υπουργό τέθηκε το θέμα της πληρωμής εισφορών λόγω της υποχρεωτικής μετάβασης από την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία στις επόμενες ανά τριετία.


Ο υπουργός δέχθηκε να προχωρήσει η προαιρετική υπαγωγή σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία.


Σε ότι αφορά το θέμα της ενοποίησης του ΤΣΑΥ με άλλα Ταμεία, όπως ο ΟΑΕΕ, ο κ. Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι έχει ανατεθεί μελέτη στο ΚΕΠΕ, σχετικά με την ενοποίηση Ταμείων, αλλά οποιεσδήποτε συζητήσεις θα έχουν προϋπόθεση τις προτάσεις, λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαιτερότητα του Ταμείου των Επιστημόνων και αρνήθηκε κατηγορηματικά, ότι οποιαδήποτε Διοικητική μεταρρύθμιση όσον αφορά τα Ταμεία, θα σημάνει ενοποίηση εισφορών, συντάξεων και αποθεματικών.