ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινητοποιήσεις από την Τετάρτη οι Ιδιωτικές Κλινικές

Στο πλαίσιο συμμετοχής του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Πρόεδρος της Ένωσης Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, είπε, μεταξύ άλλων, ότι με εξώδικο που έχει ήδη αποσταλεί στον ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι από την ερχόμενη Τετάρτη οι ιδιωτικές
Κινητοποιήσεις από την Τετάρτη οι Ιδιωτικές Κλινικές

Στο πλαίσιο συμμετοχής του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Πρόεδρος της Ένωσης Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, είπε, μεταξύ άλλων, ότι με εξώδικο που έχει ήδη αποσταλεί στον ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι από την ερχόμενη Τετάρτη οι ιδιωτικές κλινικές θα προχωρήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αφορμή είναι το μέγα θέμα της επιβολής πλαφόν στην συνταγογράφηση το οποίο θα εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Σαραφιανός επισήμανε ότι οι ιδιωτικές κλινικές έχουν να λαμβάνουν ληξιπρόθεσμα χρέη από το 2007 και πως το κράτος όλα αυτά κωφεύει σε αυτό το θέμα.

Στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, καλεσμένος ήταν και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός. Σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Κοντός διευκρίνισε ότι από την στιγμή που ένας ασθενής θα εισάγεται σε νοσοκομείο ή κλινική, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ακόμα και αν οι εξετάσεις του οδηγήσουν σε υπέρβαση του πλαφόν του παρόχου του νοσοκομείου/κλινικής.

Διευκρίνισε ότι αυτό θα επιτυγχάνεται με την “μεταφορά του περισσευούμενου” πλαφόν από άλλη περιφέρεια της χώρας όπου υπάρχει σχετικό πλεόνασμα, χωρίς η όλη αυτή διαδικασία να επηρεάζει τον ασθενή.