ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δώρο ζωής σε 42χρονο ασθενή

Ελπίδα για ζωή σε ασθενή, ηλικίας 42 ετών πουέπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια μετά τη δωρεά μοσχεύματος καρδιάς.  Ο ασθενής είχε ενταχθεί σ
Δώρο ζωής σε 42χρονο ασθενή

Ελπίδα για ζωή σε ασθενή, ηλικίας 42 ετών πουέπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια μετά τη δωρεά μοσχεύματος καρδιάς. Ο ασθενής είχε ενταχθεί στη λίστα αναμονήςτον Μάιο του 2013 και η μεταμόσχευση καρδιάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7Νοεμβρίου 2013, από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓενικούΝοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου». Η πορεία της υγείας τουκρίνεται απολύτως ικανοποιητική. Πρόκειται για την όγδοη μεταμόσχευση που έχει πραγματοποιηθεί το 2013.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την ΟμάδαΜεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τονΥπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρείυποχρέωσή του να ευχαριστήσει την οικογένεια του δότη και το ιατρικό,νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γ. Ν. Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου» καιειδικότερα τον Διοικητή κ. Γεώργιο Καλτσίδη και τον Διευθυντή της Β΄ ΜονάδαςΕντατικής Θεραπείας κ. Νικόλαο Καπραβέλο.

Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχειπραγματοποιήσει συνολικά 119 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, κι αυτή τη στιγμήβρίσκονται σε αναμονή 28 άτομα εκ των οποίων 13 φέρουν συστήματα υποστήριξηςτης καρδιάς.