ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοί είναι οι 5 αγαπημένοι μας ψυχοπαθείς!

Η ψυχοπάθεια και η κοινωνιοπάθεια δεν είναι κάτι σπάνιο…

 

 

Αυτοί είναι οι 5 αγαπημένοι μας ψυχοπαθείς!

Η ψυχοπάθεια και η κοινωνιοπάθεια δεν είναι κάτι σπάνιο…

Τα “σημάδια” που φανερώνουν αυτές τις τάσεις είναι κυρίως ο εγωκεντρισμός, η απουσία ενοχής, το αίσθημα μεγαλείου, η έλλειψη συμπόνιας, τα επιφανειακά συναισθήματα, ο αυθορμητισμός, η αντικοινωνική συμπεριφορά και η αγάπη για το ρίσκο.

Οι ψυχοπαθείς είναι πολλές φορές μυστηριώδεις. Γι’ αυτό και αρκετοί πρωταγωνιστές που παρουσιάζουν μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι τόσο δημοφιλείς.

1. Πάτρικ Μπέιτμαν - American Psycho

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις τάσεις ψυχοπάθειας του πασίγνωστου πρωταγωνιστή. Περιγράφει τους φόνους που έχει διαπράξει σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό, με μια πρώτη ματιά όμως αποπνέει γοητεία και ερωτισμό.

2. Σέρλοκ Χολμς

Βαθιά παρορμητικός και εσωστρεφής, ο διάσημος ντεντέκτιβ διαθέτει μια ακόρεστη δίψα για την περιπέτεια και το ρίσκο. Φαίνεται πως βρίσκεται στα όρια της κοινωνιοπάθειας, κάτι που δεν τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο.

3. Τζέιμς Μποντ

Είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του, συχνά νευρικός και αυτοκαταστροφικός και όλα αυτά πηγάζουν από το ότι… βαριέται! Αυτή η ανάγκη του να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση είναι χαρακτηριστική. Δεν τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση προς το γυναικείο φύλο, καθώς αντιμετωπίζει το σεξ σαν ένα «καθήκον» που πρέπει να φέρει εις πέρας.

4. Σέρσεϊ Λάνιστερ - Game of Thrones

Φαίνεται να μπορεί να αγαπήσει, όμως η αγάπη της είναι άπληστη. Οι σεξουαλικές της προτιμήσεις είναι αναμφίβολα προβληματικές και στο μυαλό τις επικρατεί ένα ασίγαστο αίσθημα μεγαλείου.

5. Τζέι Γκάτσμπι - The Great Gatsby

Παρουσιάζεται ως ένα άτομο που το πνίγει η αγάπη, όμως η εμμονή με το αντικείμενο του πόθου του σχετίζεται περισσότερο με μια ιδέα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος στο μυαλό του και όχι ποια πραγματικά είναι. Δημιουργεί έναν «ψεύτικο εαυτό», νομίζει πως είναι ο βασιλιάς του κόσμου και σκέφτεται συνεχώς την εικόνα που έχουν οι άλλοι γι’ αυτόν. Είναι παθολογικός ψεύτης και δεν έχει πραγματικούς φίλους.

Διαβάστε επίσης:

Επτά σημάδια ότι ο σύντροφός σας είναι ψυχοπαθής!

Τα 10 επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς...

Ψυχοπαθείς vs. Κοινωνιοπαθείς: Ξέρετε τη διαφορά;

Δείτε πώς να εντοπίζετε τους ψυχοπαθείς