ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι σοβαρές ασθένειες που σας απειλούν εδώ και τώρα!

Υπάρχουν άκρως επικίνδυνες ασθένειες που αν και τις έχουμε συνδυάσει με άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, χτυπούν ολοένα και συχνότερα δύο, τρεις, ή ακόμα και τέσσερις δεκαετίες νωρίτερα! Βασικές αιτίες είναι οι ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο
Έξι σοβαρές ασθένειες που σας απειλούν εδώ και τώρα!

Υπάρχουν άκρως επικίνδυνες ασθένειες που αν και τις έχουμε συνδυάσει με άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, χτυπούν ολοένα και συχνότερα δύο, τρεις, ή ακόμα και τέσσερις δεκαετίες νωρίτερα! Βασικές αιτίες είναι οι ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο ζωής και οι κακές διατροφικές συνήθειες.

Δείτε έξι σοβαρές ασθένειες που μπορεί να σας “χτυπήσουν την πόρτα” άμεσα και τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε εδώ και τώρα:


Μελάνωμα

Τυπική ηλικία διάγνωσης: 50 και άνω

Αλλά μπορεί να χτυπήσει το νωρίτερο: Νωρίς στην τρίτη δεκαετία της ζωής σας (19-25 χρόνων)

Τι μπορείτε να κάνετε άμεσα: Μείνετε μακριά από τα κέντρα τεχνητού μαυρίσματος. Ακόμη και περιστασιακές επισκέψεις στο κρεβάτι μαυρίσματος μπορεί να τριπλασιάσουν τις πιθανότητες εμφάνισης μελανώματος, σύμφωνα με την επιθεώρηση Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention. Αποφύγετε επίσης την παρατεταμένη έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο και πάντα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30.


Οστεοπόρωση

Τυπική ηλικία διάγνωσης: 65 και άνω

Αλλά μπορεί να χτυπήσει το νωρίτερο: Από το 50ό έτος ηλικίας

Τι μπορείτε να κάνετε άμεσα: Φροντίστε η διατροφή σας να περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D και ασβεστίου. Κάντε τακτικά γυμναστική για να βελτιώσετε τους μυς σας και να ενισχύσετε τον σκελετό σας. Συνιστάται το ελαφρύ τρέξιμο, το περπάτημα ή το ανέβασμα της σκάλας. Το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι πολύ τοξικό για τα οστά. Τέλος, αποφύγετε τα ανθρακούχα αναψυκτικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φωσφορικό οξύ το οποίο μειώνει τα επίπεδα ασβεστίου από τα κόκαλά σας.


Εγκεφαλικό

Τυπική ηλικία διάγνωσης: Πάνω από τα 65 χρόνια

Αλλά μπορεί να χτυπήσει το νωρίτερο: Από τα 20 ή τα 30 χρόνια

Τι μπορείτε να κάνετε άμεσα: Το κάπνισμα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες εγκεφαλικού επεισοδίου. Επίσης, προβλήματα υγείας όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η υψηλή χοληστερόλη, είναι εξίσου επικίνδυνοι δείκτες.


Καρκίνος του μαστού

Τυπική ηλικία διάγνωσης: 45 ετών και άνω

Αλλά μπορεί να χτυπήσει το νωρίτερο: Από την εφηβεία

Τι μπορείτε να κάνετε άμεσα: Για τις περισσότερες γυναίκες, η τακτική άσκηση, η καλή διατροφή και ο περιορισμός του αλκοόλ σε ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί αισθητά ο κίνδυνος. Αλλά αν υπάρχει σαφής κληρονομική προδιάθεση, υπάρχουν περισσότερες δραστικές επιλογές για την πρόληψη, όπως είναι τα συνταγογραφούμενα φάρμακα ή (εάν ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά υψηλός) η διπλή μαστεκτομή.


Αλτσχάιμερ

Τυπική ηλικία διάγνωσης: Πάνω από τα 65 χρόνια

Αλλά μπορεί να χτυπήσει το νωρίτερο: Από τα 40 χρόνια

Τι μπορείτε να κάνετε άμεσα: Προσπαθήστε να γυμνάζετε τακτικά το μυαλό σας με διάφορες δραστηριότητες. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ή ενός μουσικού οργάνου, θα συμβάλει στην καταπολέμηση της γνωστικής εξασθένησης. Επίσης είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σε χαμηλό επίπεδο η χοληστερόλη, η πίεση του αίματος, και να ασκείστε τακτικά.


Διαβήτης τύπου 2

Τυπική ηλικία διάγνωσης: Μετά τα 40 ή τα 50 χρόνια

Αλλά μπορεί να χτυπήσει το νωρίτερο: Από την παιδική ηλικία!

Τι μπορείτε να κάνετε άμεσα: Σε αυτήν την περίπτωση το καλύτερο φάρμακο είναι η σωστή διατροφή. ΤΗ αύξηση των νέων ανθρώπων με διαβήτη τύπου 2 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις διατροφικές τους συνήθειες και τον καθιστικό τρόπο ζωής. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι υπέρβαροι, και αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας εμφάνισης διαβήτη. Αποφύγετε την ζάχαρη και προτιμήστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Μια έρευνα του 2009 βρήκε μια σύνδεση μεταξύ του διαβήτη-2 και της υψηλής κατανάλωσης σε νιτρικά άλατα, νιτρώδη και νιτροζαμίνες μέσω των επεξεργασμένων τροφών.

Διαβάστε επίσης:

Η "θαυματουργή" τροφή που σας θωρακίζει από τον διαβήτη

Δείτε αν κινδυνεύετε από μίνι εγκεφαλικό!

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από το μελάνωμα

Κινδυνεύετε από οστεοπόρωση; Κάντε το τεστ