ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπ. Υγείας

Σε ένα έντονο και φορτισμένο κλίμα από την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.30 την Τρίτη, η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας.

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπ. Υγείας

Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε στο λόγο του τους δύο υφυπουργούς, τον Αντώνη Μπέζα και τη Ζέττα Μακρή.

«Αν έγιναν λάθη που σίγουρα έγιναν και αν υπήρξαν υπερβολές που σίγουρα υπήρξαν τότε αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης πριν δηλώσει βέβαιος ότι ο νέος αντικαταστάτης του «θα συνεχίσει την οδό των μεταρρυθμίσεων και του εξορθολογισμού των δαπανών του κράτους προς όφελος των ασφαλισμένων και φορολογουμένων».

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος για τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν. Συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις των προκατόχων μας, τόνισε, «πετύχαμε μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο να υλοποιήσουμε ένα αίτημα δεκαετιών, όπως ήταν η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, να εξορθολογίσουμε -σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό- τις δαπάνες του κράτους και να καταφέρουμε με λιγότερα χρήματα από τον προϋπολογισμό -με περίπου 200 εκατομμύρια λιγότερα- να δώσουμε πρόσβαση, και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και στα νοσοκομεία, σε όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας».

Έσπευσε, ωστόσο, να υπενθυμίσει ότι εκκρεμεί η υλοποίηση της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων, ώστε να αποδειχτεί στην πράξη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν λοιδορηθεί τόσο πολύ, γίνονται για το καλό των πολιτών και όχι των ξένων.

Κλείνοντας μάλιστα, παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν το νέο υπουργό. προσθέτοντας, ότι όλα τα σενάρια που ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες όσον αφορά τη σχέση του με τον κ. Βορίδη με αφορμή την αντικατάστασή του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο απερχόμενος υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, αναφέρθηκε στο εγχείρημα που ανέλαβαν πριν από ένα χρόνο, προσθέτοντας ότι ξέραμε πόσο δύσκολο ήταν. Δεν θέλω να παινέσω τον εαυτό μας, σημείωσε, αλλά πιστεύω ότι δεν υπήρξε ηγεσία σε άλλο υπουργείο, που να έτρεξε τόσα πολλά πράγματα μόλις σε ένα χρόνο. Η ιστορία θα κρίνει τι πετύχαμε, συνέχισε, ευχαριστώντας τον κ. Γεωργιάδη και την κυρία Μακρή διότι δεν ανταλλάχθηκε ποτέ μία άσχημη κουβέντα μεταξύ τους, αντίθετα, μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με τα μάτια, συμπλήρωσε. Έκλεισε με μία ρήση του Πλάτωνα, «Η σύνεση και η δικαιοσύνη είναι ωραία πράγματα αλλά πολύ κοπιώδη».

Η υφυπουργός κυρία Ζέττα Μακρή εμφανίστηκε συγκινημένη, τονίζοντας ότι βάλαμε τα δυνατά μας για να νοικοκυρέψουμε το σύστημα, να μειώσουμε την σπατάλη σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού λαού.

22

Παίρνοντας με τη σειρά του το λόγο ο νέος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ανέφερε ότι το να παραλαμβάνεις ένα υπουργείο από ένα συναγωνιστή και από φίλο είναι μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή και είναι ακόμη πιο δύσκολο, συνέχισε, όταν ο υπουργός αυτός έχει επιδείξει μία λαμπρή πορεία.

«Είμαστε με το βλέμμα στραμμένο στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν» τόνισε.

Όσον αφορά στους γραμματείς του υπουργείου, τον κ. Καλλίρη και την κυρία Παπανικολάου, ανέφερε ότι παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, είπε με χιούμορ «εγώ δεν τουιτάρω, όταν κάνω διοικητική πράξη θα σας ενημερώνω συνολικά», ωστόσο ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί.

«Η Υγεία θα φέρει στο μέλλον το αποτύπωμα του Άδωνι Γεωργιάδη» τόνισε, ενώ κλείνοντας επανέλαβε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο του. Αναφερόμενος στην κυρία Κατερίνα Παπακώστα, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «πέρα από τις εγνωσμένες ικανότητές της, η ίδια συμβολίζει σε προσωπικό επίπεδο τα θέματα της κοινωνίας με ευαισθησία».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, υπογράμμισε ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πέρασε από χίλια κύμματα προκειμένου να υλοποιήσει κάποια πράγματα και επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν. Διέψευσε δε κατηγορηματικά το πρώτο δημοσίευμα που κυκλοφόρησε και το οποίο έλεγε: «Βορίδης- Γρηγοράκος: υποψήφιοι για τον πρώτο εμφύλιο στην υγεία».

Η κυρία Παπακώστα στον δικό της χαιρετισμό, δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται στην θέση αυτή, ενώ έκανε αναφορά στην χημεία που συνδέει την νέα ομάδα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, προσόν που θα αποδειχθεί καθοριστικό για την κοινή δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο, απάντησε στην απερχόμενη υφυπουργό κυρία Ζέττα Μακρή, η οποία νωρίτερα μίλησε για μία εξαιρετική ατμόσφαιρα που υπήρχε στην συνεργασία της ηγεσίας. Θέλω να πω στην φίλη μου Ζέττα Μακρή, τόνισε η κυρία Παπακώστα, ότι την ίδια ωραία ατμόσφαιρα θα έχουμε και εμείς. Καταλήγοντας η κυρία Παπακώστα, επεσήμανε ότι η δουλειά, ο άνθρωπος και τα προβλήματά του, είναι ο στόχος μας στην προσπάθεια αυτή. Να σημειωθεί, ότι παρών στην τελετή παράδοσης παραλαβής, ήταν και ο με κινητικά προβλήματα γιός της κυρίας Παπακώστα.

makis voridis

Διαβάστε ακόμη:

Βορίδης, Γρηγοράκος & Παπακώστα: Η "τρόικα" της Υγείας και οι πρώτες αντιδράσεις των γιατρών

Με απεργίες υποδέχονται γιατροί και νοσηλευτές τον νέο υπ. Υγείας Μάκη Βορίδη

Σπόντες εναντίον του Άδωνι από την Κατερίνα Παπακώστα, πριν την ορκωμοσία