ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα του υπ.Υγείας για την «Ασφάλεια και την Υγεία στην Παιδική Ηλικία»

Ημερίδα, με θέμα «Ασφάλεια & Υγεία στην Παιδική ηλικία» οργανώνουν το Υπουργείο Υγείας και η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου και από ώρα 09:00 έως 15:00, στην Αίθουσα Τελετών, του Υπουργείου Υγείας.

Ημερίδα του υπ.Υγείας για την «Ασφάλεια και την Υγεία στην Παιδική Ηλικία»

Μεταξύ των ομιλητών είναι: Τούντας Ιωάννης, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Διευθυντής του Κέντρου Μελετών και Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Η σημασία της Πρόληψης στα Παιδιά και στους Εφήβους», η Ευαγγελία Χαρμανδάρη, MD, MSc, PhD, MRCP(UK), CCST(UK) Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων 'Η Αγία Σοφία' με θέμα «Η παχυσαρκία κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία στην Ελλάδα», η Άρτεμις Τσίτσικα, Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Επιστημονική Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) Β'Παιδιατρική
Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α.Κυριακού» με θέμα «Παιδί, Έφηβος και Διαδίκτυο, η Έφη Μπάρλου, Παιδοψυχίατρος Επιστημονική Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) Β'Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α.Κυριακού» με θέμα «Κακοποίηση στην Παιδική και Εφηβική ηλικία. Παράγοντες κινδύνου και στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης».

Και ακόμη: ο Dr. Constantine Vardavas, MD, RN, MPH, PhD, FCCP, Senior Research Scientist, Department of Social and Behavioral Sciences, Harvard School of public Health «Κάπνισμα και Παιδί», η Άρτεμις Τσίτσικα, με θέμα «Εξαρτησιογόνες ουσίες στην Εφηβεία», ο Άλκης Κωνσταντίνος Τσιάντης, MD Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας με θέμα «Οκτώ Χρόνια Δράσεις και Παρεμβάσεις για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού», η Δρ. Αναστασία Κουμούλα, Παιδοψυχίατρος Συντονίστρια Διευθύντρια Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων Διευθύντρια Ψυχιατρικού Τομέα Σισμανόγλειο - Αμ. Φλέμιγκ ΓΝΑ με θέμα «Η χρήση τοξικών ουσιών στην εφηβεία: Η σημασία της πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης».