ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κάνετε καθημερινά και καταστρέφει σταθερά την σχέση σας

Ολοένα και πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι έρευνες που αποδίδουν αρνητικά χαρακτηριστικά στην υπερβολική ενασχόληση των σύγχρονων ανθρώπων με την τεχνολογία και ειδικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ).

Το κάνετε καθημερινά και καταστρέφει σταθερά την σχέση σας

Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Βοστώνης έδειξε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δύο φορές πιο πιθανό να τους πλημμυρίσουν σε κάποια στιγμή σκέψεις να χωρίσουν από τον/την σύντροφό τους.

Η εθνικής εμβέλειας έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ με τίτλο "Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, γάμος και διαζύγιο" συμπεριέλαβε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που παρείχε στοιχεία για σκοπούς στατιστικής ανάλυσης και σύγκρισης.

Σε συνεργασία με την Βοστώνη, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τέξας στην πόλη Όστιν, ανέλυσαν αυτά τα στοιχεία και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται πολύ ενεργά με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο πιθανό να χωρίσουν από τον/σύντροφό τους. Η πιθανότητα αυτή είναι 32% έναντι μόλις 16% σε εκείνους που δεν ασχολούνται με τα ίδια ΜΚΔ.

Οι τελευταίοι επίσης διαπιστώθηκε ότι δηλώνουν πως είναι κατά 11% πιο ευτυχισμένοι στον γάμο τους, συγκριτικά με όσους ασχολούνται έντονα με τα ΜΚΔ.

Επίσης, όπως προέκυψε από την έρευνα, η σχέση μεταξύ της συχνότητας ενασχόλησης με τα ΜΚΔ και της κατάστασης του γάμου σε ένα ζευγάρι, είναι αντιστρόφως ανάλογη. Στις πολιτείες όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ΜΚΔ κατά 20% περισσότερο από τον μέσο όρο, τα διαζύγια παρουσίασαν αύξηση κατά 2%.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι διακοπές είναι απαραίτητες για την υγεία μας

Αν έχετε ευτυχισμένο γάμο, έχετε και υγιή καρδιά! Αλλιώς...

Πότε οι γυναίκες "πιάνουν" τους στόχους: γάμος, παιδί και καριέρα

Οι 5 φάσεις ενός ζευγαριού και οι διαφορές σε κάθε περίοδο