ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελίες για παράνομη δέσμευση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε αγωνιστικούς χώρους

Ακόμα ένα σκάνδαλο στα σπλάχνα του συστήματος Υγείας της χώρας μας φαίνεται πως παίρνει "σάρκα και οστά", μετά από αποκαλύψεις ότι γίνεται παράνομη δέσμευση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε αγωνιστικούς χώρους.

Καταγγελίες για παράνομη δέσμευση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε αγωνιστικούς χώρους

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Ελλάδα παραβαίνουν τη νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας τα ασθενοφόρα δεν πρέπει να σταθμεύουν στα γήπεδα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ΠΑΕ και ΚΑΕ έναντι αμοιβής.

Σχετικές καταγγελίες έφτασαν σε στελέχη του υπουργείου Υγείας και στη διοίκηση του ΕΚΑΒ και πλέον το θέμα το διερευνά το υπουργείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, όταν έχουν ρεπό από την υπηρεσία τους, "εργάζονται" για τις ΠΑΕ, αλλά χρησιμοποιούν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! Την ημέρα του αγώνα, ο υπάλληλος που έχει ρεπό, "παίρνει" ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και κάνει "περιπολίες" έξω από το γήπεδο σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα.

Τα στελέχη του υπουργείου Υγείας κρίνουν απαραίτητη την απόσυρση των ασθενοφόρων από τα γήπεδα, επειδή για κάθε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρίσκεται σε αγωνιστικό χώρο, 70.000 άνθρωποι στερούνται τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε υπογράψει την απόσυρση όλων των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από τα γήπεδα ποδοσφαίρου επαγγελματικών κατηγοριών και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων και είχε ζητήσει από τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να αναλάβουν μόνες τους τα έξοδα για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους αθλητές, έχοντας δικά τους ασθενοφόρα.

Πηγή: εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"