ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έδωσαν σε μικροοργανισμό το όνομα της Τζένιφερ Λόπεζ (pic)

Ένα νέο είδος... υδρόβιου ακάρεος που εντόπισαν επιστήμονες στο Πόρτο Ρίκο πήρε το όνομά του από την... Τζένιφερ Λόπεζ!

Έδωσαν σε μικροοργανισμό το όνομα της Τζένιφερ Λόπεζ (pic)

Δεν πρόκειται για αστείο... Ο νέος μικροοργανισμός, που ανήκει στην ομοταξία των αραχνιδίων, ονομάστηκε «Litarachna lopezae» προς τιμήν της τραγουδίστριας που κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο.

Το ακάραιο βρέθηκε σε βάθος περίπου 70 μέτρων (το μεγαλύτερο βάθος όπου έχει βρεθεί ποτέ τέτοιο είδος μικροοργανισμού), σε κοραλλιογενή ύφαλο στον πορθμό Mona Passage, ένα επικίνδυνο θαλάσσιο στενό που χωρίζει το Πουέρτο Ρίκο από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Μάλιστα, οι βιολόγοι του Πανεπιστημίου του Μαυροβουνίου, δήλωσαν ότι η ονομασία του αποτελεί ένδειξη «ελάχιστης ευγνωμοσύνης» στο πρόσωπο της τραγουδίστριας, τις επιτυχίες της οποίες άκουγαν, όταν συνέτασαν τη μελέτη.

litarachna-lopezae

«Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το όνομα είναι απλός: Τα τραγούδια και τα βιντεοκλίπ της Λόπεζ κρατούσαν συνεχώς την ομάδα μας σε μια καλή διάθεση καθώς συντάσσαμε τη χειρόγραφη αναφορά και βλέπαμε τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου», είπε ένας από τους ερευνητές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες «χαρίζουν» ονόματα μουσικών σε νέους οργανισμούς.

Το θαλάσσιο παράσιτο «Gnathia marleyi» τιμά τον μεγάλο τζαμαϊκανό μουσικό της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ, ενώ ο θρύλος της ροκ και τραγουδιστής του βρετανικού συγκροτήματος Quenn, Φρέντι Μέρκιουρι, διαθέτει επίσης έναν οργανισμό που φέρει προς τιμή του το όνομα του.

Ο Μικ Τζάγκερ κρύβεται πίσω από το όνομα του τριλοβίτη «Aegrotocatellus jaggeri» και ένα είδος αράχνης έχει την τύχη να ονομάζεται «Aptostichus bonoi» όπως ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο.