ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Google Baseline Study: Το νέο project για το ανθρώπινο σώμα

Με στόχο την ακριβή απεικόνιση ενός απόλυτα υγιούς ανθρώπινου σώματος η Google εγκαινιάζει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το project «Baseline Study».

Google Baseline Study: Το νέο project για το ανθρώπινο σώμα

Οι επιστήμονες του εργαστηρίου καινοτομίας, ονόματι Google X, θα αξιοποιήσουν μοριακό και γενετικό υλικό από 175 ανώνυμους εθελοντές-δότες, αριθμός ο οποίος θα πολλαπλασιαστεί, εάν το project εξελιχθεί.

Προκειμένου να επιλεγούν οι εθελοντές, θα κληθούν να περάσουν από μία πλήρη εξέταση που περιλαμβάνει τη συλλογή σωματικών υγρών όπως αίμα, σάλια και δάκρυα τα οποία θα μελετήσει η ομάδα 100 ειδικών της Google Χ.

Στη συνέχεια τα στοιχεία θα σταλούν για περαιτέρω μελέτη στα πανεπιστήμια του Duke και του Stanford.

Επικεφαλής του project είναι ο πρωτοπόρος της πρόληψης του AIDS, μοριακός βιολόγος Andrew Conrad.

Το «Baseline Study» στοχεύει στο να αποτελέσει σημείο αναφοράς και μέτρο σύγκρισης της χημείας ενός απόλυτα υγιούς ανθρώπινου σώματος, ώστε να καταστεί δυνατή η ταυτοποίηση και πρόληψη δυσλειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το απόρρητο των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν, υπεύθυνος της Google διευκρίνισε ότι η συλλογή τους είναι ανώνυμη και τα στοιχεία δεν θα δοθούν πουθενά, ενώ θα υπάρχει επίβλεψη της διαδικασίας από εξωτερική ομάδα ειδικών που θα ελέγχουν τη ροή των πληροφοριών.