ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ιός Έμπολα εξαπλώθηκε και σε τέταρτη χώρα στη Δ. Αφρική

Σε αμείωτη κατά τα φαινόμενα έξαρση βρίσκεται ο ιός Έμπολα στη Δυτική Αφρική, αφού μετά από τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα, επιβεβαιώθηκε περίπτωση ατόμου μολυσμένου με τον ιό και στη Νιγηρία.

Ο ιός Έμπολα εξαπλώθηκε και σε τέταρτη χώρα στη Δ. Αφρική

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, πρόκειται για έναν 40χρονο κυβερνητικό αξιωματούχο της Λιβερίας, ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικώς στη Νιγηρία την Τρίτη προκειμένου να παραβρεθεί σε μία διεθνή σύνοδο και ο οποίος μόλις χθες έχασε την μάχη με τον θανατηφόρο ιό.

Οι εξετάσεις αίματος που του έγιναν από το νοσοκομείο "Lagos University Teaching Hospital" επιβεβαίωσαν ότι ο Λιβεριανός αξιωματούχος έπασχε από τον ιό Έμπολα.

Ο 40χρονος εμφάνισε συμπτώματα του ιού μέσα στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Είχε έμετο, διάρροια και υψηλό πυρετό. Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε, ο 40χρονος τέθηκε σε καραντίνα και μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε τρεις μέρες μετά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Νιγηρίας, Onyebuchi Chukwu, αυτό είναι το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα στην χώρα, η οποία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη Δ. Αφρική.

Οι τοπικές υγειονομικές Αρχές εξετάζουν προσεκτικά τις τελευταίες ημέρες όλους τους ανθρώπους που πιστεύεται ότι ήρθαν σε επαφή με τον 40χρονο Λιβεριανό αξιωματούχο και παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας τους.

Ο ιός Έμπολα έχει κοστίσει τη ζωή 660 ανθρώπων συνολικά τους τελευταίους μήνες στην Δ. Αφρική και έχει μολύνει επιβεβαιωμένα άλλους 1.093 σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα και, τώρα, τη Νιγηρία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε επίσης:

Ιός Έμπολα: Περισσότερα από 1.000 τα κρούσματα στη Δυτική Αφρική

ΠΟΥ: Παραμένουν υψηλά τα επίπεδα μόλυνσης Έμπολα

Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ο Έμπολα - Συναγερμός στον ΠΟΥ

Έξαρση Εμπόλα στην Αφρική: Συμφωνία 11 χωρών για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας