ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακάλυψαν νέα μέθοδο για την αντιμετώπιση της συχνοουρίας

Οι πολύ συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι μια ενοχλητική κατάσταση για όσους ανθρώπους έχουν συχνοουρία, αφού τους εμποδίζει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους με ομαλό τρόπο.

Ανακάλυψαν νέα μέθοδο για την αντιμετώπιση της συχνοουρίας

Όταν η κύστη γεμίζει και αδειάζει υπάρχουν τρεις σειρές μυών που εμπλέκονται στη διαδικασία καθώς και νευρικά σήματα από και προς τον εγκέφαλο, τα οποία λειτουργούν μαζί σαν ένα "φράγμα" προκειμένου να κρατήσετε τα ούρα μέσα στην κύστη.

Οποιαδήποτε δυσλειτουργία σε αυτούς τους μυς και τα σήματα μπορεί να οδηγήσει σε μια "υπερδραστήρια" ουροδόχο κύστη, όπου συμβαίνουν ξαφνικές συσπάσεις των μυών που σας κάνουν να θέλετε να πάτε στην τουαλέτα ακόμα και αν η κύστη σας δεν είναι γεμάτη.

Τώρα, ένα νέο επίθεμα που ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες υπόσχεται να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των ατόμων που υποφέρουν από συχνοουρία.

Το επίθεμα αυτό τοποθετείται στον αστράγαλο και διεγείρει το οπίσθιο κνημιαίο νεύρο και το οποίο -σύμφωνα με νέα έρευνα- επηρεάζει την λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Το οπίσθιο κνημιαίο νεύρο διατρέχει όλο το πόδι ξεκινώντας από τον αστράγαλο, και περιέχει νευρικές ίνες που ξεκινούν από την ίδια θέση, με τα νεύρα που συνδέονται με την ουροδόχο κύστη και τους πυελικούς μυς. Μια μελέτη, δε, έδειξε ότι η κατάλληλη διέγερσή του μπορεί να μειώσει στο μισό τις επισκέψεις ατόμων με συχνοουρία στην τουαλέτα.

Η συσκευή, ένα ηλεκτρόδιο που συνδέεται με μια μικροσκοπική γεννήτρια, εισάγεται κοντά στο συγκεκριμένο νεύρο. Το ηλεκτρόδιο στη συνέχεια χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς παλμούς για να το διεγείρει, βελτιώνοντας τον τρόπο που τα σήματα μεταφέρονται από και προς τον εγκέφαλο και μας κάνουν να θέλουμε να πάμε στην τουαλέτα.

Μια πρόσφατη έρευνα από το Κέντρο Ακράτειας & Γυναικολογικής Ουρολογίας στη Μινεσότα των ΗΠΑ, έδειξε ότι η συγκεκιμένη θεραπεία μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, με την ανάγκη για ούρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας να μειώνεται κατά μέσο όρο από τις δέκα στις έξι φορές. Επίσης η ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώθηκε από τις 3,5 επισκέψεις στην τουαλέτα στις δύο.

Διαβάστε επίσης:

Το άγχος αυξάνει τις επισκέψεις στην τουαλέτα

Το χρώμα των ούρων και άλλες 17 αλήθειες που δεν φαντάζεστε για την ούρηση (vid)

Πόσο διαρκεί η ούρηση στον άνθρωπο και τα υπόλοιπα θηλαστικά!

Αν νιώθετε αυτά, μπορεί να έχετε πέτρα στα νεφρά