ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Πειθαρχικό ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού

Αμετακίνητος στη θέση ότι δεν ζήτησε φακελάκι, εμφανίστηκε ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού και στο Πειθαρχικό της 1ης ΥΠΕ.

Στο Πειθαρχικό ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού

Ο Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού που συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 500 ευρώ, υποστήριξε την Τετάρτη ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού της 1ης ΥΠΕ ότι οι συγγενείς του 67χρονου συνταξιούχου άφησαν τα χρήματα πάνω στο γραφείο του χωρίς να τα έχει ζητήσει και τα έβαλε στην τσέπη του, γιατί εκείνη τη στιγμή μπήκε κάποιος άλλος μέσα στο χώρο και δεν ήθελε να είναι σε κοινή θέα. Ο σκοπός του ήταν να τα επιστρέψει αμέσως, αλλά δεν πρόλαβε γιατί τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Το Πειθαρχικό της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας τον παρέπεμψε στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της απόλυσης.

Ο καρδιοχειρουργός θα απολογηθεί εντός των ημερών και στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και οι ποινές που προβλέπονται γι αυτές τις περιπτώσεις ξεκινούν από απλή επίπληξη μέχρι και αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για 3 χρόνια.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περίπτωση χρηματισμού είναι διαφορετική από παρόμοια περιστατικά καθώς ο 67χρονος συνταξιούχος πέθανε λίγες ώρες μετά την επέμβαση και σύμφωνα με τους συγγενείς στο γεγονός αυτό πιθανόν να συνετέλεσε η καθυστέρηση για τη διενέργεια της επέμβασης, λόγω των διαπραγματεύσεων για το ποσό που θα έπαιρνε ο καρδιοχειρουργός, καθώς οι αρχικές συζητήσεις ήταν για 1500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Τι λέει ο καρδιοχειρουργός στην απολογία του για το φακελάκι

.