ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός τις ΗΠΑ: Μολύνθηκαν από τον Έμπολα 2 Αμερικανοί

Δύο αμερικανοί εθελοντές ανθρωπιστικής οργάνωσης, μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Λιβερία και θα μεταφερθούν αεροπορικώς στις ΗΠΑ προκειμένου να εισαχθούν σε μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο της Ατλάντα.

Συναγερμός τις ΗΠΑ: Μολύνθηκαν από τον Έμπολα 2 Αμερικανοί

Όπως δήλωσαν την Παρασκευή Αμερικανοί αξιωματούχοι, το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος, στο οποίο θα επιβιβαστούν ο γιατρός Κεντ Μπράντλι και η ιεραπόστολος Νάνσυ Ρίτεμπολ, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μόνο έναν ασθενή τη φορά.

Η χριστιανική ανθρωπιστική οργάνωση Samaritan's Purse ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος από τους δύο ασθενείς θα πετάξει πρώτος προς τις ΗΠΑ.

Η μεταφορά των ασθενών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η μεταφορά τους στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να θέσει σε οποιοδήποτε κίνδυνο για τους Αμερικανούς πολίτες.

Οι ασθενείς εργάζονταν στην Λιβερία για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα που το τελευταίο διάστημα μαστίζει χώρες της Δυτικής Αφρικής. Από τον Φεβρουάριο, τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της νόσου.

Το ειδικό αεροσκάφος βρίσκεται ήδη στη Λιβερία και η κατάσταση των δύο ασθενών είναι αρκετά σταθερή για τη μεταφορά τους στις ΗΠΑ. Ο Μπράντλι, 33 ετών και η Ρίτεμπολ, 59 ετών, θα προσγειωθούν στην Ατλάντα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας του νοσοκομείου Emory.

«Διαθέτουμε μια ειδικά σχεδιασμένη μονάδα. Έχουμε άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο γνωρίζει πώς να εισέλθει στο δωμάτιο ενός ασθενούς όπου απαιτείται αυτού του είδους η απομόνωση», δήλωσε ο Μπρους Ρίμπνερ, ειδικός σε λοιμώδης νόσους στο νοσοκομείο Emory.