ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 3 τραγούδια που θα εκτοξεύσουν τις επιδόσεις σας στη δουλειά

Η μουσική μάς συνοδεύει καθημερινά την ώρα της γυμναστικής, στο αυτοκίνητο και όχι μόνο και τώρα μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι μας βοηθά και στον εργασιακό χώρο. Μάλιστα, επιλέγοντας την κατάλληλη μουσική υπόκρουση μπορούμε να πάρουμε μια γερή δόση ενέργειας ώστε να επιτύχουμε καλύτερες επιδόσεις εν ώρα εργασίας.

Τα 3 τραγούδια που θα εκτοξεύσουν τις επιδόσεις σας στη δουλειά

Ερευνητές από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του αμερικανικού Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν διαπίστωσαν ότι συγκεκριμένα τραγούδια μπορούν να μας δώσουν την έμπνευση και την τόνωση που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε πιο αποδοτικά.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να ακούσουν μια σειρά από τραγούδια και να τα βαθμολογήσουν σε κλίμακα από το 1 έως το 7 με βάση την επίδραση που είχαν στη διάθεση και την αυτοπεποίθησή τους.

Τα τρία τραγούδια που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία ήταν τα εξής:

- We Will Rock You – Queen
- Get Ready for This – 2 Unlimited
- In Da Club – 50 Cent

Η μουσική στα τρία αυτά τραγούδια είναι βασισμένη στο μπάσο, χαρακτηριστικό που οι συμμετέχοντες θεώρησαν εξαιρετικά θετικό.

Οι ερευνητές συνιστούν να ακούμε τέτοια τραγούδια εν ώρα εργασίας αλλά και πριν από σημαντικές συναντήσεις και παρουσιάσεις, όποτε δηλαδή έχουμε ανάγκη μια δόση αυτοπεποίθησης, ενέργειας και σιγουριάς.

Διαβάστε επίσης:

Η ιδανική μουσική για καλύτερα αποτελέσματα στη γυμναστική
Οι 9 θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής
Δείτε ποιο είναι το είδος μουσικής που μας... παχαίνει!