ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοναδικό βίντεο: Μια μέρα στη ζωή ενός νάνου

Ο Τζόναθαν Νόβικ είναι 22 ετών και ζει στη Νέα Υόρκη. Πάσχει από ένα είδος νανισμού που ονομάζεται αχονδροπλασία. Η αχονδροπλασία είναι ο συνηθέστερος τύπος νανισμού.

Μοναδικό βίντεο: Μια μέρα στη ζωή ενός νάνου

Προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, αλλά και να παρουσιάσει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο πώς τον αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι γύρω του, κατέγραψε σε βίντεο μία μέρα από τη ζωή του.

Όπως ο ίδιος εξηγεί στο βίντεο, ο νανισμός ορίζεται ως "η μη φυσιολογική, ελλιπής ανάπτυξη του σώματος που χαρακτηρίζεται από το πολύ χαμηλό ύψος".

Όσον αφορά συγκεκριμένα την αχονδροπλασία, "χαρακτηρίζεται από τα δυσανάλογα μικρά άκρα, το φυσιολογικό μέγεθος του κορμού, το μεγάλο κεφάλι και την πεπιεσμένη ρινική γέφυρα, το μικρό πρόσωπο και τα παχουλά χέρια, καθώς και από κύρτωση στη σπονδυλική στήλη".

Ο Νόβικ είχε φυσιολογικά παιδικά χρόνια, χάρη στην υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων του. Η ζωή του όμως έγινε αρκετά πιο δύσκολη όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη.

Με μια μικροσκοπική κάμερα κρυμμένη στο πουκάμισό του, τριγυρνά στην πόλη και καταγράφει τα αδιάκριτα βλέμματα αλλά και τα κακόβουλα σχόλια των περαστικών.

"Ήθελα να σταματήσω να εξηγώ στον κόσμο τι μου συμβαίνει – Ήθελα να δείξω στον κόσμο τι μου συμβαίνει."

"Δε θέλω να πω σε κανέναν τι να κάνει, τι να σκεφτεί ή τι να αισθανθεί. Αυτό που θέλω είναι να ζητήσω: Την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον που είναι διαφορετικός, σκεφτείτε πώς είναι μια μέρα από τη ζωή του. Σκεφτείτε όλα όσα τον οδήγησαν εδώ, σκεφτείτε πώς ήταν η μέρα του και τι ρόλο θέλετε να παίξετε εσείς σε αυτήν", είναι το μήνυμα που κλείνει το συγκινητικό βίντεο με τίτλο "Don't Look Down on Me".

Αξίζει να το δείτε...