ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

Το μεγαλύτερο ποσοστό σε παιδιά ηλικίας 5-17 ετών που είναι υπέρβαρα κατέχει παγκοσμίως η χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τα οποία δημοσίευσε η Wall Street Journal (WSJ).

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

Δείτε τον χαρακτηριστικό πίνακα που βασίζεται σε στοιχεία από το 2010 μέχρι και σήμερα. Ο πίνακας δείχνει το ποσοστό αγοριών (μπλε χρώμα) και κοριτσιών (ροζ χρώμα) σε κάθε χώρα, τα οποία είναι υπέρβαρα.

Η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά τόσο σε αγόρια (44%) όσο και σε κορίτσια (38%) την στιγμή που η δεύτερη Ιταλία είναι 8 και 4 ποσοστιαίες μονάδες πίσω στις αντίστοιχες κατηγορίες. Δείτε τον σχετικό πίνακα που δημοσίευσε η WSJ:

DFGHTR

Κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορες παρόμοιες έρευνες, οι οποίες -ενίοτε- παρουσιάζουν και διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κάθε έρευνα χρησιμοποιεί διαφορετικούς ορισμούς για τα "υπέρβαρα" και "παχύσαρκα" άτομα, καθώς και διαφορετικά δείγματα πληθυσμού.

Στην συγκεκριμένη έρευνα του ΟΟΣΑ, τα στοιχεία αφορούν παιδιά ηλικίας από 5-17 ετών.

Τα πράγματα βελτιώνονται ραγδαία για την χώρα μας, όταν στην ίδια έκθεση του ΟΟΣΑ δούμε την θέση που κατέχει η Ελλάδα στην παχυσαρκία των ενηλίκων. Σε αυτή την περίπτωση, όπως βλέπετε και στον πίνακα που ακολουθεί, η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Ο ακόλουθος πίνακας είναι από την έκθεση του ΟΟΣΑ:

fig1

Συγκεκριμένα, οι παχύσαρκοι άντρες στην Ελλάδα είναι το 17,7% (μέσος όρος ΟΟΣΑ: 17,9%) και οι παχύσαρκες γυναίκες είναι το 18,5% (μέσος όρος ΟΟΣΑ: 18,7%) επί του συνόλου Ελλήνων και Ελληνίδων αντιίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 πιο υγιεινές κουζίνες στον κόσμο. Τελευταία η ελληνική! (pics)

Γιατί η Βρετανία έγινε η πιο παχύσαρκη χώρα της Ευρώπης

Παχυσαρκία: Οι καταστροφικές της συνέπειες για την υγεία μας

Από ποιά ηλικία το παιδί μπορεί να κάνει δίαιτα;