ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα θύματα του Έμπολα μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 10.000

Δυσοίωνες φαίνεται να είναι οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του Έμπολα. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο ΠΟΥ αναφέρει πως η επιδημία στη Δυτική Αφρική δε μοιάζει να έχει τέλος, ενώ μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο, μολύνοντας έως και 20.000 ανθρώπους.

Τα θύματα του Έμπολα μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 10.000

Ο Έμπολα μαστίζει την Αφρική εδώ και 40 χρόνια, όμως τα ξεσπάσματα που είχαν καταγραφεί έως τώρα ήταν περιορισμένα και εντοπίζονταν σε απομακρυσμένα χωριά. Αυτή τη φορά, ο ιός έχει εξαπλωθεί σε μεγάλες πόλεις σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να χαρτογραφήσουν το γενετικό κώδικα ενός βασικού στελέχους του Έμπολα, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα πώς επιδρά στο ανοσοποιητικό. Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science και οι ερευνητές ευελπιστούν πως τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν ώστε να εντοπίζονται άμεσα ανησυχητικές μεταλλάξεις του ιού.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους στη Δυτική Αφρική λόγω του Έμπολα. Με το δείκτη θνησιμότητας να αγγίζει το 50%, ο απολογισμός θανάτου μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 10.000.

Διαβάστε επίσης:

Ανακάλυψαν πώς "παραλύει" το ανοσοποιητικό ο Έμπολα