ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικό μυστήριο: Ζει 24 χρόνια χωρίς παρεγκεφαλίδα (video)

Άφωνοι έμειναν οι γιατροί σε νοσοκομείο της επαρχίας Shandong στην Κίνα, όταν μια 24χρονη γυναίκα που επισκέφθηκε τα Επείγοντα ιατρεία με ζαλάδα και ναυτία αποδείχθηκε ότι είχε γεννηθεί και ζούσε χωρίς ένα σημαντικό τμήμα του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Ιατρικό μυστήριο: Ζει 24 χρόνια χωρίς παρεγκεφαλίδα (video)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που της έγιναν και τα οποία δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Brain, η 24χρονη Κινέζα είχε γεννηθεί χωρίς παρεγκεφαλίδα, η οποία είναι το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου το οποίο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της κίνησης και της ισορροπίας.

Ενώ πολλοί άνθρωποι επιβιώνουν και διάγουν σχεδόν κανονική ζωή αν και γεννιούνται χωρίς ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου τους, ή επιζούν αφότου κάποιο τμήμα τους αφαιρείται στο πλαίσιο εγχειρητικής επέμβασης, έχουν υπάρξει στο παρελθόν μόνο άλλες οκτώ τεκμηριωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που επιβίωσαν χωρίς παρεγκεφαλίδα.

Οι γιατροί έκαναν αξονική τομογραφία στην 24χρονη και αμέσως παρατήρησαν ότι ο χώρος όπου κανονικά υπάρχει η παρεγκεφαλίδα ήταν κενός και στη θέση του υπήρχε ποσότητα εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

Το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο βρίσκεται κάτω από τα δύο κύρια ημισφαίρια, αντιπροσωπεύει μόνο το 10% του συνολικού όγκου του εγκεφάλου, αλλά εκεί συγκεντρώνεται το 50% των νευρώνων του.

Η 24χρονη γυναίκα είπε στους γιατρούς ότι είχε προβλήματα ορθοστασίας και ισορροπίας για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Η μητέρα της ανέφερε ότι η κόρη της δεν ήταν σε θέση να σταθεί χωρίς βοήθεια μέχρι που ήταν 4 ετών, δεν είχε μάθει να περπατάει μέχρι τα 7, και ποτέ δεν είχε μάθει να τρέχει ή να πηδάει. Ήταν, επίσης, πρακτικά αδύνατο να καταλάβει κανείς την ομιλία της, μέχρι να κλείσει τα 6 χρόνια ζωής.

Παρόλα αυτά ο εγκέφαλός της προσαρμόστηκε με μοναδικό τρόπο στις "προκλήσεις" του να λειτουργεί χωρίς παρεγκεφαλίδα, ώστε η 24χρονη επιβίωσε χωρίς άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας.

Οι γιατροί της γυναίκας υποψιάζονται ότι οι λειτουργίες που συνήθως εκτελεί η παρεγκεφαλίδα είχαν "ανατεθεί" από τον εγκέφαλο στον εγκεφαλικό φλοιό.

Διαβάστε επίσης:

Μπ0ρ31τε να δ1αβασ3τε αυ7ο; Δείτε γιατί!

Απίστευτο! Ζωντανή μετάδοση τεστ Παπ στην τηλεόραση!

Απίστευτο: Λιώνει το δέρμα τους από τον ήλιο εξαιτίας σπάνιας ασθένειας (φωτογραφίες)

Μπορούμε να πάθουμε εγκεφαλικό από ένα φτάρνισμα;