ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: 3.000 στρατιώτες στέλνει ο Ομπάμα στη Δυτ. Αφρική

Την έδρα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα επισκέπτεται την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιο δράσης των ΗΠΑ για τον περιορισμό της επιδημίας και την καταπολέμηση του ιού Έμπολα.

Έμπολα: 3.000 στρατιώτες στέλνει ο Ομπάμα στη Δυτ. Αφρική

Ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει την αποστολή περίπου 3.000 αμερικανών στρατιωτικών στη Δυτική Αφρική για να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του ιού που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 2.400 ανθρώπους.

Οι στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν κυρίως στην κατασκευή νέων κέντρων περίθαλψης στις πληγείσες ζώνες και η αμερικανική κυβέρνηση θα βοηθήσει στη στρατολόγηση και την εκπαίδευση του προσωπικού που θα αναλάβει να τα διαχειρίζεται.

Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν ένα μόνιμο κέντρο που θα επιτρέπει την εκπαίδευση 500 εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα την εβδομάδα για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Παράλληλα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη έκτακτη σύνοδο για την επιδημία. Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ, η οποία προεδρεύει το Σεπτέμβριο του Συμβουλίου, δήλωσε πως «μπορούμε να περιορίσουμε την επιδημία και πρέπει να αποφύγουμε να υποκύψουμε στον πανικό, αλλά η συλλογική απάντησή μας δεν υπήρξε επαρκής», υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ ασυνήθιστο να καταπιάνεται το Συμβούλιο με ένα θέμα δημόσιας υγείας.