ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία χρόνια παραμένει κλειστό το νοσοκομείο στη Σαντορίνη

Το ολοκαίνουργιο, πλήρως εξοπλισμένο και συνολικού κόστους 14 εκατομμυρίων ευρώ νοσοκομείο της Σαντορίνης παραμένει κλειστό εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, με τους κατοίκους του νησιού να είναι σε απόγνωση και να νιώθουν πως τους έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού.

Τρία χρόνια παραμένει κλειστό το νοσοκομείο στη Σαντορίνη

Με επίκαιρη ερώτηση που έκανε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, έγινε γνωστό ότι το νοσοκομείο χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και ανήκει στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ), η οποία εποπτεύεται από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Έτσι, η Σαντορίνη, αν και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, δεν διαθέτει νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι εκεί βρίσκονται όλα τα απαραίτητα μηχανήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος, οι φορείς αλλά και η Ιερά Μητρόπολη Θήρας (η οποία δώρισε το οικόπεδο όπου κατασκευάστηκε το νοσοκομείο) έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και χρηματοδότησης του νοσοκομείου με πόρους τόσο του κρατικού προϋπολογισμού, όσο και τοπικούς.

Πηγή: εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής"