ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτύρονται οι άντρες στην Ουγκάντα για το μέγεθος των προφυλακτικών

Πλήθος παραπόνων φτάνει καθημερινά τις τελευταίες ημέρες στις υγειονομικές αρχές της Ουγκάντα, από άντρες οι οποίοι λένε ότι τα προφυλακτικά που είναι διαθέσιμα στην αγορά είναι πολύ μικρά, δεν τους βολεύουν και δεν είναι αποτελεσματικά.

Διαμαρτύρονται οι άντρες στην Ουγκάντα για το μέγεθος των προφυλακτικών

Μάλιστα ο βουλευτής Tom Aza δήλωσε ότι η Κυβερνητική Επιτροπή της χώρας για την αντιμετώπιση του ιού HIV/AIDS έκανε έρευνα στις περιοχές εκείνες της Ουγκάντα όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα του θανατηφόρου ιού και διαπίστωσε ότι πολλοί άντρες "έχουν μεγαλύτερο μόριο από εκείνο που προβλέπεται για τα περισσότερα προφυλακτικά" και ως εκ τούτου οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν οφείλουν να δημιουργήσουν νέα προϊόντα για αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής στα τοπικά ΜΜΕ, τα προφυλακτικά πολλές φορές σπάνε κατά τη σεξουαλική επαφή επειδή είναι μικρότερα από ό,τι πρέπει.

Ένα άλλο μέλος της Επιτροπής για το AIDS, η Sarah Netalisile, πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό καθώς τα νέα παιδιά δεν προφυλάσσονται σωστά απέναντι στους κινδύνους των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων και ειδικά του AIDS.