ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απαλλάχθηκε από κατηγορίες βιασμού λόγω… σεξοβασίας

Ένας νεαρός Σουηδός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες βιασμού όταν διαπιστώθηκε από το Εφετείο ότι η επίθεση έγινε πιθανότατα ενώ ο άντρας κοιμόταν.

Απαλλάχθηκε από κατηγορίες βιασμού λόγω… σεξοβασίας

Σύμφωνα με το Εφετείου του Σούντσβαλ, ο Μίκαελ Χάλβαρσον δε θυμόταν τίποτε από το περιστατικό. Οι κατηγορίες βιασμού απαγγέλθηκαν τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ABC News, η πρώην κοπέλα του νεαρού κατέθεσε στο δικαστήριο, δηλώνοντας πως ο Χάλβαρσον είχε προσπαθήσει μία φορά να κάνει σεξ μαζί της ενώ φαινόταν να κοιμάται. Όταν αυτή τον σταμάτησε, ο νεαρός έμοιαζε συγχυσμένος και τη ρώτησε τι είχε συμβεί.

Η μητέρα του κατηγορουμένου δήλωσε επίσης πως ο νεαρός έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν διαταραχές του ύπνου.

Αν και ο όρος σεξοβασία μπορεί να μοιάζει με «δικαιολογία» σε μια τέτοια περίπτωση, ο Δρ Κίνγκμαν Στρολ, καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για τον Ύπνο στο Κλίβελαντ και ο οποίος δεν είχε ανάμειξη με την υπόθεση του Σουηδού, επιβεβαιώνει πως πρόκειται για πραγματική διαταραχή που αφορά στην αθέλητη σεξουαλική συμπεριφορά σε κατάσταση ύπνου. Πρόκειται για ένα είδος παραϋπνίας, όπως η υπνοβασία και το παραμιλητό.

Αν και η σεξοβασία ανήκει στις σπάνιες μορφές παραϋπνίας, ο Στρολ τονίζει πως υπάρχουν εξειδικευμένα εργαλεία για τη διάγνωση της διαταραχής.

Διαβάστε επίσης:

Σεξοβασία: Κι όμως είναι δυνατό να κάνουμε σεξ ενώ κοιμόμαστε!
Δείτε τα παράξενα που συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε