ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Γεννηματάς: 500 δωρεάν check up για καρκίνο του προστάτη

Περίπου 700 άντρες προσήλθαν την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για δωρεάν check up προστάτη τις ημέρες 22-26 Σεπτεμβρίου στα εξωτερικά Ιατρεία του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, το Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και η Α' Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ.

Γ. Γεννηματάς: 500 δωρεάν check up για καρκίνο του προστάτη

Από όσους προσήλθαν, ένα ποσοστό είχε πρόσφατες προηγούμενες εξετάσεις οπότε δεν προχώρησαν σε καινούργιες. Οι υπόλοιποι 511, με μηδενικό εισιτήριο, έκαναν τον έλεγχο, ενώ 470 παραπέμθηκαν για αιμοληψία. Τέλος περισσότερα από 70 άτομα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το ιστορικό και την εκτίμηση των γιατρών, θα προχωρήσουν για περαιτέρω εκτίμηση – εξετάσεις στο ειδικό ιατρείο προστάτη που ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη (και κάθε Τετάρτη) τη λειτουργία του στο ίδιο νοσοκομείο.

«Η κοινωνική αυτή δράση κρίνεται απολύτως επιτυχημένη», τόνισε ο Διευθυντής της Κλινικής, καθηγητής Ουρολογίας κ. Χατζηχρήστου, υποδεχόμενος την τελευταία ημέρα στα ιατρεία τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Περικλή Μήτκα και τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Γεώργιο Καρακιουλάκη, οι οποίοι συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία και αποδέχτηκαν την προτροπή του καθηγητή, πραγματοποιώντας και οι δύο τον προληπτικό έλεγχο.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να μην πάθετε ποτέ προστάτη