ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bάζουν στις εργασίες τους όσο πιο πολύ... Μπομπ Ντίλαν μπορούν!

Ένας άκρως περίεργος και άτυπος διαγωνισμός για τις επιστημονικές εργασίες έχει καθιερωθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ιατρικές σχολές στην Ευρώπη, το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

Bάζουν στις εργασίες τους όσο πιο πολύ... Μπομπ Ντίλαν μπορούν!

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές προσπαθούν να κρύψουν στα κείμενά τους όσους περισσότερους στίχους τραγουδιών του Μπομπ Ντίλαν γίνεται.

Η ιστορία ξεκινά πριν από 17 χρόνια, όταν ο Τζον Λούντεμπερκ και ο Έντι Βάιτσμπεργκ έγραψαν μία εργασία για τα εντερικά αέρια.

Τίτλος ήταν «Μονοξείδιο του Αζώτου και φλεγμονές: Η απάντηση είναι να φυσάς στον άνεμο (blowing in the wind)».

Στους αμύητους θα έμοιαζε μία «διακοσμητική» τυχαία φράση, συγχωρητέα για νεαρούς ερευνητές που ήθελαν να χρωματίσουν το κείμενο με ένα σχετικά διαδεδομένο αγγλικό ιδιωματισμό.

Οι συγγραφείς, όμως, «έκλειναν το μάτι» στους φαν του Μπομπ Ντίλαν και τον τίτλο του γνωστού του τραγουδιού.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα στη σουηδική εφημερίδα «The Local», αυτό στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσει ένας διαγωνισμός για το ποιος θα μπορούσε να χωρέσει περισσότερο «Ντίλαν» στις εργασίες του.

Στο άτυπο... παιχνίδι έχουν μπει άλλοι τρεις ερευνητές από το ίδιο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να προκύψουν τίτλοι όπως «Tangled up in the blue: Μοριακή καρδιολογία στην μετα-μοριακή εποχή» και «Blood on the tracks: a simple twist of fate».

Ο νικητής του διαγωνισμού θα κερδίσει ένα γεύμα σε εστιατόριο!