ΕΙΔΗΣΕΙΣ

HOS-2: Νέα εξατομικευμένη τεχνική για την απώλεια μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς λόγω χημειοθεραπείας

Σε μια άκρως ενημερωτική εκδήλωση παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες ένα νέο πρωτοποριακό προϊόν αποκατάστασης των μαλλιών που αφορά ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

HOS-2: Νέα εξατομικευμένη τεχνική για την απώλεια μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς λόγω χημειοθεραπείας

Πρόκειται για την τεχνική HOS-2 που εδώ και λίγο καιρό εφαρμόζεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την εταιρεία Bergmann Kord.

Η εξειδικευμένη τεχνολογία όπου βασίζεται η τεχνική HOS-2 έχει εγκριθεί από τον αυστηρό FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) ως ιατρικό προϊόν αποκατάστασης μαλλιών. Αποτελεί το πρώτο προϊόν στον κόσμο που εγκρίθηκε για περιπτώσεις απώλειας μαλλιών λόγω ιατρικών καταστάσεων (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπείες) και διαφοροποιείται πλήρως σε σχέση με την περούκα παθήσεως.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία προέκυψε αρχικά για τις κινηματογραφικές ανάγκες των χολιγουντιανών στούντιο και εν συνεχεία εξελίχθηκε πιο συγκεκριμένα για την προσωρινή απώλεια μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς.

Τα πλεονεκτήματα της εν λόγω τεχνικής για τον ογκολογικό ασθενή είναι τα ακόλουθα:

-Η εφαρμογή των νέων μαλλιών είναι μόνιμη (δηλαδή το hair system παραμένει τοποθετημένο όλο το 24ωρο και δεν αφαιρείται όπως η περούκα)

-Διατηρείται η αρχική εικόνα των μαλλιών (όπως ήταν πριν την έναρξη των θεραπειών) καθώς η τεχνική εξασφαλίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Έτσι, δεν παρουσιάζεται καμία διαφορά σε σχέση με το πριν και το μετά στα δικά του μαλλιά.

-Η φροντίδα είναι ακριβώς ίδια όπως στα φυσικά μαλλιά (λούσιμο, χτένισμα, βαφή κ.α.)

-Υπάρχει δυνατότητα οικονομικής κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία

HOS-2: Τεχνικές Πληροφορίες

Η τεχνική HOS-2 βασίζεται στην κατασκευή ενός πανομοιότυπου hair system με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αναλόγως περίπτωσης (χρώμα, μήκος κ.α.). Αποτελείται από μια ειδικής κατασκευής μεμβράνη πάνω στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας και χρώματος με τα μαλλιά του ασθενούς. Εν συνεχεία, αυτή η μεμβράνη εφαρμόζεται τέλεια και με απόλυτη σταθερότητα στο τριχωτό της κεφαλής δίχως να υπάρχει αφαίρεσής της.
Η κατασκευή αποτελείται από υποαλλεργικό υλικό, είναι απολύτως ασφαλής, επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα και λόγω της εξαιρετικής της λεπτότητας δεν αφαιρεί από το άτομο την αίσθηση των εξωτερικών ερεθισμάτων.