ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Και ρομπότ στη μάχη κατά του θανατηφόρου ιού (βίντεο)

Κάθε ικανό μέσο αντιμετώπισης του Έμπολα επιστρατεύουν οι Αμερικανοί, προκειμένου να προλάβουν την εξάπλωση του ιού στο εσωτερικό της χώρας.

Έμπολα: Και ρομπότ στη μάχη κατά του θανατηφόρου ιού (βίντεο)

Έτσι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας της υπεριώδους ακτινοβολίας και της ρομποτικής, η "Gigi", όπως ονομάζεται το ρομπότ του νοσοκομείου St. Joseph, κάνει αυτά που ανθρώπινο χέρι δεν μπορεί.

Πρόκειται για ένα ρομπότ το οποίο εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία UV σε ένταση 25.000 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του ήλιου.

Κάθε μικροοργανισμός που έρχεται σε επαφή με την ακτινοβολία αυτή, σκοτώνεται ακαριαία. Μάλιστα, σύμφωνα με το δίκτυο CNN, ακόμα και το DNA του ιού του Έμπολα δεν αντέχει και παθαίνει τόσο μεγάλη ζημιά, ώστε αδυνατεί ο ιός να αναπαραχθεί και πεθαίνει.

Αυτό το ρομπότ είναι χρήσιμο στον καθαρισμό/απολύμανση των χώρων όπου φιλοξενούνται άτομα που έχουν τον ιό ή είναι ύποπτα κρούσματα για τον Έμπολα.

Το ανθρώπινο χέρι καθαρίζει με τη βοήθεια χημικών ουσιών ένα τέτοιο δωμάτιο σε ποσοστό 85%, ενώ η "Gigi" σε ποσοστό 99%!

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτά τα ρομπότ μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί στην εξάλειψη του ιού, αν και είναι αρκετά ακριβά (104.000 δολάρια το ένα).

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι θησαυρίζουν από τον Έμπολα

Έμπολα: Αυτά είναι τα φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής

Έμπολα: Αμφισβητούν τώρα την αποτελεσματικότητα της καραντίνας των 21 ημερών

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σχεδόν αναπόφευκτο να έρθει κρούσμα Έμπολα