ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Τέλος η επιδημία του ιού στη Νιγηρία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε σήμερα το επίσημο τέλος της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Νιγηρία, ύστερα από 42 ημέρες, δηλαδή δύο περιόδους επώασης του ιού, καθώς καθεμιά διαρκεί 21 ημέρες, από τότε που είχε επιβεβαιωθεί το τελευταίο κρούσμα.

Έμπολα: Τέλος η επιδημία του ιού στη Νιγηρία

«Η Νιγηρία έχει πλέον απαλλαγεί από την επιδημία του ιού Εμπολα. Πρόκειται για θεαματική επιτυχία που δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η επιδημία του Εμπολα μπορεί να σταματήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ρούι Γκάμα Βας σε συνέντευξη Τύπου στην Αμπούζα.

Την ίδια ώρα, το Βέλγιο αρχίζει από σήμερα προληπτικά να υποβάλει σε θερμομέτρηση τους ταξιδιώτες που φθάνουν στις Βρυξέλλες από τις πληγείσες από τον θανατηφόρο αιμορραγικό πυρετό χώρες.

Περί τους 1.000 ταξιδιώτες την εβδομάδα φθάνουν από τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, με το 80% αυτών να συνεχίζει προς άλλους προορισμούς, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga.

Οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα εξετάζονται αν έχουν πυρετό, ένα πρώιμο σύμπτωμα του Έμπολα. Όσοι έχουν θερμοκρασία κάτω από 38 βαθμούς Κελσίου, θα συναντώνται με τις ιατρικές αρχές για να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.