ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου για το ΕΣΥ

Την έντονη αντίδρασή του για τα κακώς κείμενα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εκφράζει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με αφορμή αυτή τη φορά τέσσερα νέα περιστατικά.

Καταγγελίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου για το ΕΣΥ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά από ενημέρωση που είχε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών (ΚΕΦΙ), καρκινοπαθής που νοσεί από καρκίνο στον μαστό και μέχρι τώρα το όνομα της συμπεριλαμβανόταν στη λίστα για ακτινοθεραπεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση του Ακτινολογικού ότι λόγω της εκκρεμούς -εδώ και ενάμιση χρόνο- πληρωμής των Ακτινολόγων θεραπευτών, το Ακτινολογικό Εργαστήριο έχει διακόψει τη λειτουργία του τις απογευματινές ώρες και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, το νοσοκομείο αρνείται να παράσχει την απαραίτητη θεραπεία στην ασθενή και την αφήνει εκτός ΕΣΥ χωρίς να της δίνει εναλλακτική λύση.

Στην ίδια καταγγελία γίνεται αναφορά στο 18μηνών βρέφος στην Κω που έχασε τη ζωή του διότι –βάσει καταγγελιών κατοίκων του νησιού– δεν υπάρχει παιδίατρος στο νοσοκομείο του νησιού εδώ και τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων Μαριάννα Λάμπρου, τον τελευταίο μήνα το παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» δεν έχει στο φαρμακείο του τα πανάκριβα νοσοκομειακά φάρμακα για τα παιδιά που πάσχουν από λυσοσωματικά νοσήματα, όπως η νόσος Gaucher, Fabry, MPSI & Pompe, Hunter και πολλά άλλα. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, οι γονείς των παιδιών δεν μπορούν να βρουν τα, απαραίτητα για τη ζωή των παιδιών τους, φάρμακα στο νοσοκομείο διότι αδυνατεί να προμηθευτεί το ίδιο τα πανάκριβα σκευάσματα εξαιτίας του χαμηλού προϋπολογισμού του.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο υποστηρίζει ότι καθημερινά δέχεται σωρεία καταγγελιών, επισημαίνοντας ότι το γραφείο του Υπουργού Υγείας δεν δίνει καμία σημασία στις εκκλήσεις του.