ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κύπριος επίτροπος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος «τσάρος» για τον Έμπολα

Μετά τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, που όρισε «τσάρο» στο συντονισμό της δράσης των ΗΠΑ κατά του Έμπολα, ανάλογο μέτρο ακολούθησαν και οι Βρυξέλλες.

Ο Κύπριος επίτροπος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος «τσάρος» για τον Έμπολα

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, το συντονισμό κατά του ιού για λογαριασμό της ΕΕ αναλαμβάνει ο Κύπριος Επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης.

Οι 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν τη Δευτέρα να διορίσουν έναν συντονιστή για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα που συνεχίζει να εξαπλώνεται στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να φτάνουν πλέον τις 10.000, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη «μητρόπολη του κόσμου» είναι μία καλή ευκαιρία για να αποδείξουν τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης Λοιμώξεων αυτό που διατυμπανίζουν τις τελευταίες μέρες: ότι είναι πανέτοιμα για να διαχειριστούν την κρίση, αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Την ίδια ώρα, η Αφρικανική Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί και οι νοσηλευτές που επιθυμούν να μεταβούν στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αφρικής για να βοηθήσουν τους ασθενείς, καθυστερούν να φθάσουν στον προορισμό τους, καθώς σε πολλές χώρες έχουν επιβληθεί ταξιδιωτικοί περιορισμοί προς τα κράτη που έχουν δεχτεί την «επέλαση» του ιού.

Από την πλευρά της, η Νιγηρία ανακοίνωσε ότι στέλνει 506 γιατρούς σε Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε για να συνδράμουν τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Έμπολα