ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΟΚ: Ασθενής της Ψυχιατρικής Κλινικής στον Πύργο έβγαλε τα μάτια της

Φρίκη προκαλεί αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής στην ψυχιατρική κλινική της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου.

ΣΟΚ: Ασθενής της Ψυχιατρικής Κλινικής στον Πύργο έβγαλε τα μάτια της

Μια 37χρονη χρόνια ψυχικά ασθενής, ενώ ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι της, αποπειράθηκε να βγάλει στην κυριολεξία τα μάτια της. Σοκαρισμένο το προσωπικό δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Η πράξη της αυτή έγινε άμεσα αντιληπτή την ώρα που είχε αποκολλήσει τον ένα οφθαλμό και επιχειρούσε να κάνει το ίδιο και στον δεύτερο.

Ήταν τημερώματα της Παρασκευής όταν οι νοσηλευτές που πραγματοποιούσαν τον καθιερωμένο έλεγχο στα βαριά περιστατικά, μπήκαν στο θάλαμο που νοσηλευόταν η 37χρονη γυναίκα από την Πάτρα. Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν φρικιαστική. Η 37χρονη είχε καταφέρει να βγάλει τον ένα οφθαλμό της με το χέρι της και επιχειρούσε το ίδιο και στον άλλο.

Οι νοσηλευτές προσπάθησαν να σταματήσουν κάθε προσπάθεια περαιτέρω αυτοτραυματισμού της, όμως και οι ίδιοι σοκαρισμένοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά τα μάτια τους.

Άμεσα κλήθηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και από άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση της 37χρονης κάνοντας προσπάθεια να σώσουν ό,τι μπορούσαν από την όρασή της. Δυστυχώς η βλάβη που είχε προκαλέσει στα μάτια της η γυναίκα ήταν ανεπανόρθωτη. Το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για να γίνει μια εκτίμηση της κατάστασής του τραυματισμού της και διαπιστώθηκε πως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα ιατρικώς για να σωθεί η όρασή της. Αργότερα μεταφέρθηκε και πάλι στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, όπου θα παραμείνει για νοσηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα βασανίζεται με ψυχιατρικά προβλήματα από τη νεαρή ηλικία των 16 ετών. Είχε προβεί σε πολλές απόπειρες αυτοκτονίας με διαφορετικούς τρόπους, ακόμα και με βουτιά στο κενό. Στην Ψυχιατρική Κλινική του Πύργου εισήχθη την προηγούμενη Πέμπτη.

Πηγή: ilialive.gr