ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ευαγγελισμός": Πολυεπιστημονικό ιατρείο για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Με ανθρωποκεντρική λογική και απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση των συνανθρώπων μας που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ), η Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" προχώρησε στην ίδρυση ειδικού πολυεπιστημονικού ιατρείου στον χώρο της Πολυκλινικής Αθηνών.

"Ευαγγελισμός": Πολυεπιστημονικό ιατρείο για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Το ιατρείο προτάθηκε στη Διοικητική και Ιατρική Υπηρεσία από τις οποίες υποστηρίχτηκε, εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και πλέον στεγάζεται στην Πολυκλινική, η οποία υπάγεται πλέον διοικητικά στον "Ευαγγελισμό".

Καταλύτης για αυτήν τη δράση αποτέλεσε η καθομολογουμένη ταλαιπωρία που υπόκεινται οι ασθενείς με ΣΚΠ, αφού λόγω της πολυπλοκότητας της ασθένειάς τους, είναι ανάγκη να επισκέπτονται πολλούς γιατρούς, όπως νευρολόγους, ακτινοδιαγνώστες, φυσιάτρους, φυσιοθεραπευτές, ψυχιάτρους, ορθοπεδικούς, οφθαλμιάτρους, ουρολόγους και ειδικούς νοσηλευτές.

Τέτοια πολυεστιακή αντιμετώπιση είναι δυσχερής στο υπάρχον σύστημα υγείας, όπου η οργάνωση είναι ανά ειδικότητες και η δυνατότητα συνεργασίας διαφορετικών επιστημόνων συχνά είναι προβληματική, χρονοβόρα και προσκρούει στον αυξημένο φόρτο εργασίας και στην έλλειψη κλινικών στα δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης.

Σκοπός του νέου πολυεπιστημονικού ιατρείου του "Ευαγγελισμού" είναι να προσεγγιστεί ο ασθενής με ΣΚΠ ανθρώπινα και παράλληλα επιστημονικά από εξειδικευμένο προσωπικό, να τύχει της κατάλληλης αντιμετώπισης από την αντίστοιχη ιατρική ειδικότητα, σε ένα χώρο χωρίς ταλαιπωρία σε αχανείς διαδρόμους και μακριά από ένα σύστημα περίθαλψης που στενάζει κάτω από τις υπηρεσιακές "παρωπίδες" και τον ερασιτεχνισμό κάποιων λογιστών.

Πηγή: εφημερίδα "Η Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο"