ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Ο ιός "αφάνισε ολόκληρα χωριά" στη Σιέρα Λεόνε

Ένα στέλεχος των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), ο Ρόνι Ζακαράια, κατήγγειλε χθες, στο περιθώριο ενός ιατρικού συνεδρίου στη Βαρκελώνη, την καταστροφική κατάσταση στη Σιέρα Λεόνε, όπου ο ιός Έμπολα έχει εξολοθρεύσει ολόκληρα χωριά και έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών περισσότερων ανθρώπων απ' ότι έχει ανακοινωθεί.

Έμπολα: Ο ιός "αφάνισε ολόκληρα χωριά" στη Σιέρα Λεόνε

«Ασθενείς πεθαίνουν και κοινότητες εξαφανίζονται κα αυτό δεν εμφανίζεται στα στατιστικά στοιχεία», δήλωσε ο γιατρός, εκτιμώντας ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι «πολύ μικρότερος από τον πραγματικό».

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μέχρι τις 27 Οκτωβρίου η επιδημία του ιού Έμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.922 ανθρώπων σε 13.703 κρουσμάτων, με σχεδόν το σύνολο αυτών να καταγράφεται σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής: τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία.

Ο Ζακαράια, ο οποίος μετέβη στην ύπαιθρο της Σιέρα Λεόνε, ζήτησε να ενισχυθεί η μάχη κατά της ασθένειας.

«Η κατάσταση είναι καταστροφική», υπογράμμισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Μερικά χωριά έχουν απλώς εξαφανιστεί» από τον χάρτη. «Σε ένα χωριό υπήρχαν 40 κάτοικοι, εκ των οποίων οι 39 πέθαναν.
Ένας μόνο επιζών. Σε ένα άλλο πέθαναν τα 12 μέλη μίας οικογένειας: οι παππούδες, οι γονείς, τα παιδιά πέθαναν», συνέχισε ο γιατρός.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Έμπολα