ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Facebook ρίχνεται στη μάχη εξόντωσης του Έμπολα

Για μία εβδομάδα, ένα μήνυμα θα εμφανίζεται στην κορυφή του News Feed των χρηστών του Facebook, το οποίο θα τους παροτρύνει να κάνουν χρηματικές δωρεές και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη μάχη ενάντια στον ιό Έμπολα.

Το Facebook ρίχνεται στη μάχη εξόντωσης του Έμπολα

Όπως μεταφέρει το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ, το Facebook ανακοίνωσε εχθές, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, την πρωτοβουλία αυτή.

fb ebola

Οι δωρεές των χρηστών θα γίνονται απευθείας σε ανθρωπιστικές οργανώσεις (International Medical Corps, International Federation of Red Cross, Red Crescent Societies, Save the Children κ.α.).

Παράλληλα, το Facebook συνεργάζεται με τη UNICEF ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τα συμπτώματα και τις διαθέσιμες θεραπείες που αφορούν στον ιό Έμπολα.

Η ανταπόκριση της παγκόσμιας κοινότητας στη μάχη ενάντια στον Έμπολα δεν είναι μεγάλη σε σύγκριση με φυσικές καταστροφές που έχουν συμβεί παλαιότερα. Σύμφωνα με ανάλυση του CNNMoney, ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 486 εκατομμύρια δολάρια το 2010 έπειτα από το δραματικό σεισμό των 7 ρίχτερ στην Αϊτή. Ο οργανισμός έχει συγκεντρώσει μόλις 100.000 δολάρια από μεμονωμένες δωρεές πολιτών για την αντιμετώπιση του Έμπολα.

Εκτός από τα χρήματα αυτά, σημαντικές δωρεές έχουν προέλθει από επιχειρηματίες, όπως τα 100 εκατομμύρια που δώρισε ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Άλεν και τα 25 εκατομμύρια που δώρισε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Έμπολα