ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαρώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκστρατεία της NOBACCO για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Γνωρίζατε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι από 10 έως 1.000 φορές λιγότερο τοξικό σε σχέση με το συμβατικό;

Σαρώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκστρατεία της NOBACCO για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ότι το 80% των καπνιστών αποτυγχάνει ή δεν θέλει να διακόψει το κάπνισμα με φαρμακευτικά μέσα;

Ότι η νικοτίνη ως ουσία συναντάται ακόμα και σε λαχανικά όπως η... μελιτζάνα και οι ντομάτες;

Ούτε εμείς!

Το μάθαμε πρόσφατα, στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο της εταιρίας NOBACCO, που φιλοδοξεί να καθιερώσει το άτμισμα -όπως χαρακτηριστικά λέγεται- ως ασφαλέστερο υποκατάστατο του τσιγάρου και μέρος μίας ολοκληρωμένης και πιο υγιεινής διαχείρισης της εξάρτησης από τη νικοτίνη.

Η καμπάνια βασίζεται σε ένα πρωτότυπο ενημερωτικό βίντεο και παρακινεί τους καπνιστές να μάθουν από μόνοι τους όλη την αλήθεια γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Φαίνεται, μάλιστα, πως δημιουργήθηκε και μία σχετική ομάδα με την κωδική ονομασία melitzanistas που, όπως διαβάζουμε, ζητά «λύσεις και όχι ενοχή».

Χαρακτηριστικό είναι ότι, μέχρι στιγμής, χιλιάδες χρήστες έχουν ήδη επισκεφτεί και κοινοποιήσει τη σελίδα με τις 10 αλήθειες για το ηλεκτρονικό κάπνισμα.

Μετά από αρκετά χρόνια συμβίωσης με τη ζοφερή πραγματικότητα των εκατομμυρίων θανάτων κάθε χρόνο εξαιτίας του συμβατικού τσιγάρου, το ηλεκτρονικό κάπνισμα φαίνεται πως μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας ως ασφαλέστερο υποκατάστατο, με όχημα το διαδίκτυο.