ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε "Ευαγγελισμό" και "Αττικόν" οι τραυματίες από το μακελειό στον Πειραιά

Έντεκα άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο "Αττικό" και άλλα τέσσερα στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", μετά από το μακελειό που έγινε τα ξημερώματα σε κατάστημα στο Πασαλιμάνι (ακτή Δηλαβέρη) του Πειραιά, όπου άγνωστος άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μέσα στον κόσμο.

Σε "Ευαγγελισμό" και "Αττικόν" οι τραυματίες από το μακελειό στον Πειραιά

Αττικόν

-Από τους 11 τραυματίες, οι 7 κρίθηκε ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους.

-Άλλοι 4 άνθρωποι είχαν επιπόλαια τραύματα και αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο μετά τις Πρώτες Βοήθειες.

-Οι 2 εκ των τραυματιών μεταφέρθηκαν στον "Ερυθρό Σταυρό" αφού στο "Αττικόν" δεν λειτουργεί θωρακοχειρουργική κλινική.

Ευαγγελισμός

-Μεταφέρθηκαν 4 τραυματίες από το μακελειό.

-Οι 2 (ένα αγόρι και ένα κορίτσι 23 ετών) βρίσκονται ήδη στο χειρουργείο. Ο νεαρός φέρει διαμπερές τραύμα στο θώρακα και η 23χρονη διαμπερές τραύμα στον μηρό.

-Οι άλλοι 2 νέοι πήραν ήδη εξιτήριο.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ για το περιστατικό:

Το Ε.Κ.Α.Β. ανταποκρίθηκε σε 6 λεπτά στο περιστατικό όπου άγνωστος άνοιξε πυρ κατά των θαμώνων νυκτερινού καταστήματος διασκέδασης επί της οδού της Ακτής Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο του Πειραιά.

Το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. στις 04:15 έλαβε κλήση σχετικά με περιστατικό τραυματισμού ατόμων από πυροβολισμούς στην οδό Ακτή Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο. Άμεσα η κλήση διαβιβάστηκε στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 04:21.

Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, στο σημείο αφίχθησαν συνολικά 4 Ασθενοφόρα και 2 Κινητές Μονάδες με τη συνοδεία Ιατρού.

Από το σημείο, με τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. διακομίσθησαν σε μονάδες παροχής Υγείας 7 συνολικά άτομα τα οποία έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο, εκ των οποίων τα 5 άτομα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» και τα 2 άτομα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».