ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 19χρονη Ρόζι τρώει δύο σφουγγάρια την εβδομάδα!

Η Ρόζι Σκίννερ από την κομητεία του Σάρρεϋ στην Αγγλία είναι εθισμένη στα σφουγγάρια. Δεν τα χρησιμοποιεί όμως για να κάνει μπάνιο ή να πλύνει το αυτοκίνητό της, αλλά προτιμά να τα τρώει, αφού τα κόψει σε μικρά κομματάκια!

Η 19χρονη Ρόζι τρώει δύο σφουγγάρια την εβδομάδα!

Η 19χρονη αντιμετωπίζει τον παράδοξο εθισμό από τότε που ήταν πέντε ετών.

rosie

Η διαταραχή αυτή είναι γνωστή ως Pica και χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ανεξέλεγκτη επιθυμία που έχει ένα άτομο να τρώει διάφορα αντικείμενα και υλικά, όπως γυαλί, χώμα, άμμο, κερί ή ύφασμα.

«Πάντα μου άρεσε η μυρωδιά του βρεγμένου σπόγγου, λαχταρώ τη νωπή του γεύση και την αίσθηση που αφήνει στο στόμα μου», δηλώνει η νεαρή. «Μου αρέσει και η υφή του, είναι σαν να τρως τούρτα. Όταν η μέρα μου είναι κακή, επιβραβεύω τον εαυτό μου με ένα σνακ-σφουγγάρι για να χαλαρώσω.»

Η διαταραχή Pica μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, εάν το άτομο φάει κάτι που το γαστρεντερικό αδυνατεί να διασπάσει ή να απομακρύνει ή αν καταναλώσει κάποια δηλητηριώδη ουσία.

Όταν η Ρόζι ήταν 13 ετών χρειάστηκε να νοσηλευτεί και να υποβληθεί σε χειρουργείο, προκειμένου οι γιατροί να αφαιρέσουν από το στομάχι της ένα μεγάλο κομμάτι από σφουγγάρι.

Η Ρόζι τονίζει ότι έχει προσπαθήσει να καταπολεμήσει την επιθυμία της, όμως δεν είναι σε θέση να ελέγξει απολύτως τις «λιγούρες» της. Έχει καταφέρει όμως να μην καταπίνει το σφουγγάρι και πλέον μόνο το μασά για λίγη ώρα πριν το φτύσει.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι πιο παράξενες εγκεφαλικές διαταραχές
Τετράχρονη τρέφεται με... μαξιλάρια και λούτρινα κουκλάκια
Γνωρίστε την πραγματική Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!