ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 4ο Συνέδριο της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών με πλούσια θεματολογία

Το 4ο συνέδριο συνέδριο της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών ξεκινά τις εργασίες του την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στο Royal Olympic στην Αθήνα, με θέμα «Πώς η τεχνολογική εξέλιξη αναδομεί την ιατρική φροντίδα». Το συνέδριο θα διαρκέσει έως το Σάββατο 29 Νοεμβρίου. 

Το 4ο Συνέδριο της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών με πλούσια θεματολογία

Με σκοπό την επιμόρφωση των Ελλήνων ιατρών όλων των ειδικοτήτων για τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης τους, το σημαντικό για την ιατρική κοινότητα συνέδριο της Ε.Ι.Σ. περιλαμβάνει θεματολογία με αναφορές στα νέα φάρμακα και τη βελτίωση που επιφέρουν στη θεραπεία· για τις νέες τεχνολογίες στη διαγνωστική και θεραπευτική φαρέτρα· για την οργάνωση και χρηματοδότηση των Συστημάτων Υγείας και τη διαχείριση της ιατρικής πληροφορίας· και για το οξυνόμενο πρόβλημα της ιατρικής αστικής ευθύνης, που από κοινού έχουν ως αποτέλεσμα δομικές μεταβολές του όλου συστήματος παροχής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας στη χώρα μας.

Παράλληλα, στο συνέδριο θα παρουσιαστεί ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν τον κλινικό ιατρό, όπως: χρόνια νοσήματα-καρκίνος, σπάνια νοσήματα, νεότερες εξελίξεις στη χειρουργική, γηριατρική, αλλά και εξελίξεις σε διαγνωστικές μεθόδους κ.ά.

Στην Εναρκτήρια Διάλεξη, θα δοθεί μια κοινωνική διάσταση –επιπλέον της ιατρικής και τεχνολογικής θεματολογίας του συνεδρίου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διονύσιος Βώρος, θα θίξει το θέμα των ειδικοτήτων των ιατρών στη χώρα μας και της φυγής τους στο εξωτερικό, καθώς το δεύτερο εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης.

Η Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών, με πρόεδρο τον καθηγητή Ιωάννη Γ. Καραϊτιανό, αποτελεί μία από τις εγκυρότερες και παλαιότερες επιστημονικές ιατρικές εταιρείες της χώρας (ιδρύθηκε το 1960 από το Σώμα Ελλήνων Υφηγητών Ιατρικής) και η συμβολή της στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης αλλά και στην εκπαίδευση και επιμόρφωση γενεών ιατρών υπήρξε καθοριστική. Η Ε.Ι.Σ. εκδίδει συνεχώς από το 1961 το περιοδικό «Ιατρική», το εγκυρότερο και συνεπέστερο ελληνικό ιατρικό περιοδικό, με τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων συνδρομητών.

Για την προβολή της εργασίας των νεότερων ιατρών, οι σημαντικότερες ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θα δημοσιευτούν κατόπιν κρίσεως στην «Ιατρική».