ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα συστατικό του κάρυ διαγράφει τις κακές αναμνήσεις!

Μία νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων υποστηρίζει ότι το κλειδί για την οριστική διαγραφή των κακών αναμνήσεων βρίσκεται σε ένα συστατικό του κάρυ.

Ένα συστατικό του κάρυ διαγράφει τις κακές αναμνήσεις!

Πρόκειται για την κουρκουμίνη, την ουσία που του χαρίζει το χαρακτηριστικό του χρώμα και τώρα φαίνεται πως προλαμβάνει την αποθήκευση των νέων δυσάρεστων αναμνήσεων στον εγκέφαλο, απαλείφοντας παράλληλα τις παλιές.

Για τις ανάγκες της μελέτης, ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης εκπαίδευσαν ποντίκια ώστε να φοβούνται, όταν ακούγεται ένας συγκεκριμένος ήχος.

Ωστόσο, μετά από ώρες τα ποντίκια στα οποία είχε δοθεί τροφή πλούσια σε κουρκουμίνη δεν φοβήθηκαν, κάτι που αποδεικνύει ότι η δυσσάρεστη ανάμνηση – σύνδεση είχε διαγραφεί από τον εγκέφαλο.

Πλέον, οι ερευνητές θεωρούν ότι άτομα που υποφέρουν από μετα-τραυματικό στρες και άλλες ψυχικές διαταραχές, θα μπορούσαν να βοηθηθούν από μια διατροφή πλούσια σε κουρκουμίνη.

Οι φλεγμονώδεις διαδικασίες παίζουν σημαντικό ρόλο σε αρκετές καταστάσεις, από τις αλλεργίες μέχρι τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Επίσης, έχει φάνει να εμπλέκεται σε ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη, το άγχος και το σύνδρομο μετα-τραυματικού στρες.

Η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στον οργανισμό και ενδεχομένως αυτό να είναι και το μυστικό της δράσης της επί των κακών αναμνήσεων.