ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Παρόμοια τα συμπτώματα του ιού Chikungunya και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με τον ιό Chikungunya και εκείνοι που έχουν διαγνωστεί με ρευματοειδή αρθρίτιδα παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα και ακόμη και τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους τους μπορεί να είναι παρόμοια.

Έρευνα: Παρόμοια τα συμπτώματα του ιού Chikungunya και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γιατροί θα πρέπει να ενημερώνονται καλά για τυχόν ταξίδια των ασθενών τους (με αρθρίτιδα) σε περιοχές του πλανήτη όπου υπάρχει έξαρση του ιού Chikungunya για να προσδιορίσουν αν ο ιός Chikungunya είναι πιο πιθανή αιτία των συμπτωμάτων από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ο ιός Chikungunya είναι μια τροπική ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια και έχει εμφανιστεί κυρίως στην Ινδία και την Αφρική, καθώς και την Καραϊβική και την Κεντρική και Νότια Αμερική. Ο Chikungunya προκαλεί ποικίλα πρώιμα συμπτώματα, όπως πυρετό και εξάνθημα, τα οποία συνήθως υποχωρούν μετά από αρκετές ημέρες. Ωστόσο, ο σοβαρός πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να συνεχιστεί για μερικούς μήνες και μερικές φορές για περισσότερο από ένα χρόνο.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τη Σχολή Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, διαπίστωσε ότι οι εξετάσεις αίματος των ασθενών που έχουν Chikungunya και των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να αποκαλύψουν παρόμοια συμπτώματα. Οι επιστήμονες πρόσθεσαν επίσης ότι μια τέτοια σύγχυση μπορεί να οδηγήσει τους γιατρούς σε λανθασμένη διάγνωση.

Διαβάστε επίσης:

Η Lindsay Lohan κόλλησε επικίνδυνο ιό - Μάθετε για τον Chikungunya

Ελπιδοφόρα μηνύματα από εμβόλιο για τον ιό Chikungunya