ΕΙΔΗΣΕΙΣ

67 νεκροί από την γρίπη

Σε φάση κορύφωσης βρίσκεται πλέον η εποχική γρίπη στην χώρα μας, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από επιπλοκές, να ανέρχεται σε 67 άτομα.

67 νεκροί από την γρίπη

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 28 άτομα ενώ συνολικά από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί 146 άτομα.

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με την φετεινή έξαρση της γρίπης, ο υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης Βόρειας Ελλάδας, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής του ΑΠΘ, καθηγητής μικροβιολογίας Νικόλαος Μαλισιόβας, με αφορμή πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Επιδημία Γρίπης στην Ελλάδα", τόνισε ότι αυτή οφείλεται στις μικρές μεταλλάξεις που έχουν υποστεί, τα τελευταία χρόνια, τα στελέχη του ιού της γρίπης, οι οποίες δρουν αθροιστικά.

Το υπάρχον εμβόλιο καλύπτει μόνο για τα μισά στελέχη της γρίπης Η2Ν3 και γι' αυτό συνιστάται στα εμβολιασμένα άτομα υψηλού κινδύνου, εφόσον προσβληθούν, να ακολουθήσουν αντιική αγωγή, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τη δραστηριότητα της γρίπης εδώ.