ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκόμα έκανε «κοπάνα» επί 10 χρόνια!

Απίστευτη και όμως αληθινή είναι η ιστορία που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα "Ημερησία", σχετικά με την μακροχρόνια απουσία μιας νοσηλεύτριας από το νοσοκομείο του Αιγίου.

Νοσοκόμα έκανε «κοπάνα» επί 10 χρόνια!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα τελευταία 10 χρόνια η εν λόγω νοσηλεύτρια απουσίαζε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά της. Από το 2004 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2011, η παρουσία της στο νοσοκομείο περιοριζόταν σε κάποιες πολύ περιστασιακές εμφανίσεις, ενώ στη συνέχεια "εξαφανίστηκε", χωρίς ωστόσο να διακοπεί η μισθοδοσία της!

Αυτό προκύπτει από την απόφαση οριστικής παύσης της νοσηλεύτριας, που υπέγραψε ο διοικητής του νοσοκομείου με ημερομηνία 10/2/2015 και η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η... αντίστροφη μέτρηση για τη νοσηλεύτρια άρχισε το 2008, όταν κλήθηκε μαζί με συναδέλφους της να μετακινηθεί προσωρινά σε γειτονικό νοσοκομείο, λόγω της μεταφοράς της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου. Μέχρι τότε τις απουσίες της, τις δικαιολογούσαν για χάρη της οι συνάδελφοί της στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης, ενώ συνεχείς ήταν οι επιπλήξεις από τους προϊσταμένους της.

Στο νέο νοσοκομείο, ωστόσο, η συμπεριφορά της νοσηλεύτριας δεν ήταν έτυχε της ίδιας φιλικής αντιμετώπισης και η διευθύντρια Νοσηλευτικής υπηρεσίας το 2008 προχώρησε σε επίσημη γραπτή αναφορά στους ανωτέρους της.

Τελικά, μετά από τόσα χρόνια και ενώ από τις 14/2/2011 η απουσία της ήταν διαρκής, το ΕΣΥ "απαλλάχθηκε" από τις υπηρεσίες της νοσηλεύτριας οριστικά.